Tradičný vyprážaný karfiol v cestíčku má u nás tento overený recept. Pripravte si s nami klasické jedlo vychutnajte si chuť vyprážaného karfiolu nielen v reštaurácií.
Vyprážaný karfiol
Vyprážaný karfiol je u nás často ako sobotný obed, ktorý je rýchly ale aj chutný. Karfiol je obalený v trojobale a vysmažený do zlatista. Dobre chutí aj studený. Skúste aj náš recept na vyprážaný syr. alebo aj krémovú karfiolovú polievku. Skúste aj ďalšie recepty s karfiolom.
- Doba prípravy: 15 minút,
- Doba vyprážania: 8 minút,
- Čas vyprážania: 5 minút,
- Počet porcií: 5 porcií,
Ingrediencie
- 1 hlavička stredne veľkého karfiolu,
- 100 g hladkej múky,
- 2 ks vajcia,
- 200 g strúhanky,
- 1 čajová lyžička soli,
- 200 ml stolného oleja,
Postup receptu na vyprážaný karfiol
- Karfiol očistíme a rozdelíme na menšie ružičky, menšou väčšinou majú všetci radi.
- Dáme variť do osolenej vriacej vody cca 8 minút a potom scedíme vodu a necháme odkvapkať a vychladnúť.
- Každú jednu ružičku obalíme v múke.
- Vajíčka rozšľaháme a pridáme soľ. Obalíme pomúčený karfiol.
- A naposledy obalíme karfiol v strúhanke.
- Na panvičku dáme rozohriať olej a karfiol osmažíme z každej strany 2-3 minúty.
- Vyprážaný karfiol sa skvele hodí k vareným zemiakom, tatárke a pokojne aj uhorkovému šalátu.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na domáce hranolky.
Klasický vyprážaný karfiol
Ide o tradičné československé jedlo. Nájdete ho v reštauráciách po celom Slovensku, ale rovnako, či možno ešte aj viac Česku. Zároveň je to často jediné jedlo v bezmäsitej ponuke.
Ešte ste si chuť vyprážaného karfiolu nedopriali doma? Vyskúšajte náš podrobný fotorecept, bude vám chutiť rovnako ako v reštauráciích. Ale možno aj lepšie. Pripravený doma je proste ten pravý. Skúste aj naše recepty na ďalšie tradičné recepty.