Tradičný vyprážaný karfiol v cestíčku má u nás tento overený recept. Pripravte si s nami klasické jedlo vychutnajte si chuť vyprážaného karfiolu nielen v reštaurácií.

Vyprážaný karfiol

Vyprážaný karfiol je u nás často ako sobotný obed, ktorý je rýchly ale aj chutný. Karfiol je obalený v trojobale a vysmažený do zlatista. Dobre chutí aj studený.

Skúste aj náš recept na vyprážaný syr. alebo aj krémovú karfiolovú polievku. Skúste aj ďalšie recepty s karfiolom. Napríklad aj recept na karfiol pečený v rúre. Máme aj fliačky s kapustou.

  • Doba prípravy: 15 minút,
  • Doba vyprážania: 8 minút,
  • Čas vyprážania: 5 minút,
  • Počet porcií: 5 porcií,

Ingrediencie

  • 1 hlavička stredne veľkého karfiolu,
  • 100 g hladkej múky,
  • 2 ks vajcia,
  • 200 g strúhanky,
  • 1 čajová lyžička soli,
  • 200 ml stolného oleja,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na vyprážaný karfiol

  1. Karfiol očistíme a rozdelíme na menšie ružičky, menšou väčšinou majú všetci radi.


     
  2. Dáme variť do osolenej vriacej vody cca 8 minút a potom scedíme vodu a necháme odkvapkať a vychladnúť.


     
  3. Každú jednu ružičku obalíme v múke.


     
  4. Vajíčka rozšľaháme a pridáme soľ. Obalíme pomúčený karfiol.


     
  5. A naposledy obalíme karfiol v strúhanke.


     
  6. Na panvičku dáme rozohriať olej a karfiol osmažíme z každej strany 2-3 minúty.


     
  7. Vyprážaný karfiol sa skvele hodí k vareným zemiakom, tatárke a pokojne aj uhorkovému šalátu.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na domáce hranolky.

Klasický vyprážaný karfiol

Ide o tradičné československé jedlo. Nájdete ho v reštauráciách po celom Slovensku, ale rovnako, či možno ešte aj viac Česku. Zároveň je to často jediné jedlo v bezmäsitej ponuke.

Ešte ste si chuť vyprážaného karfiolu nedopriali doma? Vyskúšajte náš podrobný fotorecept, bude vám chutiť rovnako ako v reštauráciích. Ale možno aj lepšie. Pripravený doma je proste ten pravý. Skúste aj naše recepty na ďalšie tradičné recepty.