Vynikajúci guláš z kuracích pŕs, jednoduchý fit recept so značkou Ženy v meste. Recept originál, pripravený iba pre vás. Nech sa páči, vyskúšajte. Dobrú gulášovú chuť vám želáme.

Ak si kuracie prsia necháme v oleji s korením marinovať zopár hodín, najlepšie však cez noc, guláš bude ešte chutnejší, kuracie mäso omnoho jemnejšie.

Guláš z kuracích pŕs

Chcete si pripraviť jednoduchý guláš, ktorý je chutný a fit? My vám poradíme. Nech sa páči, podrobný fotorecept na najlepší guláš z kuracieho mäsa so značkou Ženy v meste. Pochutí si celá rodina.

Domáci guláš si môžete pripraviť z mäsa bravčového, hovädzieho, ale aj z diviny. Dnes vám kuchyňa portálu Ženy v meste prináša recept na skvelý guláš vo fit verzii - z kuracích pŕs, zemiakov a zeleniny. Náš jednoduchý recept je bez lepku, vhodný pre celú rodinu, pretože sme guláš zahustili nastrúhaným zemiakom. 

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených zopár receptov na skvelý guláš, stačí si iba vybrať. Inšpirujte sa 10 receptov na najlepší guláš - kliknite.

Vybrali sme pre vás výborný guláš so zemiakmi, jednoduchý a chutný. Ak však máte chuť na niečo netradičnejšie, tu je recept na cuketový guláš.

Vynikajúci guláš z kuracích pŕs, ktorý si obľúbite

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Tepelná úprava: 40 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

Najlepší fit guláš z kuracieho mäsa - ingrediencie

na 1 porciu rátame cca 100 g mäsa a 1 zemiak strednej veľkosti

  • 450 g kuracie prsia
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja (oleja) - (2 lyžice na marinádu, 2 lyžicu k restovaniu cibule)
  • 1 ks mrkva strednej veľkosti
  • 4 ks zemiak strednej veľkosti
  • 2 strúčiky cesnaku (aj viac, podľa chuti)
  • 1 plná hrsť mrazeného zeleného hrášku
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika (môže byť aj pálivá) - podľa chuti, 1 štipka drvenej rasce, 1 štipka kurkumy, môžeme zvoliť už hotové gulášové korenie, feferónka - podľa chuti (môžeme aj vynechať), sušený majorán - podľa chuti
  • na zahustenie: 1 ks nastrúhaný zemiak strednej veľkosti
  • na dozdobenie: petržlenová vňať (doplníme si aj dôležitý vitamín C)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Fantastický guláš z kuracích pŕs. Foto - Nela

 

Najlepší fit guláš z kuracieho mäsa - postup receptu

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájame na kocky. Do oleja pridáme korenie podľa chuti, premiešame, vložíme mäso, opäť premiešame. 
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Na oleji ju orestujeme do sklovita, pridáme pripravené mäso. Mäso opražíme, aby sa zatiahlo, mäsko zbledne. 
  3. Takto pripravené kuracie prsia prikryjeme a podusíme približne 5 minút, aby pustili vlastnú šťavu. Jednoduchý fit guláš z kuracích pŕs získa na skvelej chuti.
  4. Medzitým ošúpeme cesnak, ktorý roztlačíme alebo krájame nadrobno, pridáme k mäsu, premiešame. Množstvo cesnaku si zvolíme sami, podľa vlastnej chuti.
  5. Potom mäso podlejeme horúcou vodou (1/2 hrnčeka) a dusíme. Mrkvu ošúpeme, umyjeme, nakrájame na menšie kolieska, ktoré môžeme aj prerezať.
  6. K mäsu pridáme nakrájanú mrkvu. Ak chceme fit guláš iba so zeleninou, zemiaky vynecháme a pridáme ďalšiu zeleninu, napríklad petržlen, paštrnák, kaleráb.
  7. Dolejeme horúcu vodu podľa potreby (nikdy nie studenú), guláš prikryjeme a ďalej varíme. Namiesto vody môžeme pridať horúci vývar (kurací, zeleninový).
  8. Zemiaky ošúpeme, dôkladne umyjeme. Jeden zemiak si odložíme bokom, ten použijeme na zahustenie. Zemiaky (4 ks) si nakrájame na menšie kocky.
  9. Zemiaky pridáme k mäsu. Najvhodnejšie je, ak zemiaky a mrkvu pripravíme vopred, ušetríme si čas pri príprave. Kuracie prsia sa uvaria za niekoľko minút.
  10. Varechou guláš premiešame a zistíme, koľko horúcej vody (vývaru) je potrebné ešte pridať. Záleží, aký hustý guláš si chceme pripraviť. Pridáme aj soľ.
  11. Guláš ďalej varíme, tak pridáme plnú hrsť mrazeného zeleného hrášku. Hrášok potrebuje iba zopár minút. Zelený hrášok dodá lahodnú chuť, je aj výživný.
  12. Pridáme zemiak nastrúhaný najemno, ktorý nám fit guláš zahustí. Kurací guláš varíme do zmäknutia mäsa, mrkvy a zemiakov. Dochutíme sušeným majoránom.

Tip na záver: Keď máte radi pálivé, do fit gulášu z kuracích pŕs pridajte aj nadrobno nakrájanú feferónku. Každý guláš chutí najlepšie na druhý deň, keď prejdú všetky chute.

Dobrú gulášovú chuť. 

Recept na skvelý obed originálny maďarský guláš - najlepší recept