Fantastický segedínsky guláš zo sladkej kapusty. Ďalší jednoduchý recept na vynikajúci obed so značkou Ženy v meste. Nech sa páči, vyskúšajte. Určite si pochutíte.

Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - fotorecept kliknite

Máte doma mladú sladkú kapustu? Neviete čo s ňou? Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tip na skvelý obed či večeru z jedného hrnca. Vynikajúci segedínsky guláš z mladej kapusty, ktorý si obľúbite. Želáme vám dobrú chuť.

Tradičný segedínsky guláš z kyslej (kvasenej) kapusty. Čo tak vyskúšať segedínsky guláš z novej sladkej kapusty? Vynikajúca dobrota. Neviete ako na to? My vám poradíme, ponúkame podrobný fotorecept. Recept aj pre začiatočníkov so značkou Ženy v meste.

Kapustička - mladá či kvasená, pre zdravie ako stvorená. Vynikajúci liek proti infekciám a vírusom.

Kapusta obsahuje obrovské množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje našu imunitu, ďalej vitamíny A, E, K, B1, B2. Z minerálov majú zastúpenie vápnik, železo, horčík, obsahuje aj vlákninu, ktorá napomáha nášmu tráveniu.

Kapusta 

  • - posilňuje imunitu
  • - podporuje trávenie
  • - je prevenciou proti chrápke a nachladnutiu
  • - chráni bunky
  • - pomáha v boji proti infekciám a zápalom
  • - pomáha pri zápche
  • - pôsobí močopudne
  • - podporuje tvorbu červených krviniek
  • - chráni pokožku a spomaľuje starnutie
  • - detoxikuje organizmus
  • - pôsobí preventívne proti rakovine

Úžasný recept z kyslej kapusty výborná koložvárska kapusta, ktorú si zamilujete

Fantastický segedín z hlávkovej kapusty, recept na skvelý obed

  • Čas prípravy: 1,5 hodiny
  • Počet porcií: 6-8

 

Segedín zo sladkej kapusty - ingrediencie

na porciu počítame cca 100-150 g mäsa

  • 1 hlávka strednej veľkosti novej sladkej kapusty
  • 800 g mäsa (bravčové plece, bravčové stehno, môžu byť aj vykostené kuracie stehná)
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky (k orestovanej cibuli)
  • 4 polievkové lyžice oleja (2 polievkové lyžice k mäsu, 2 polievkové lyžice k cibuli) alebo bravčovej masti
  • 250 ml šľahačková smotana
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany (dodajú na lahodnej chuti, môžeme aj vynechať)
  • na dochutenie mäsa: soľ, mleté čierne korenie, mletá alebo drvená rasca, mletá červená paprika (sladká, môže byť aj pálivá), prípadne hotová zmes obľúbeného korenia
  • na konečné dochutenie: 1 ks bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, ocot podľa chuti

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Vynikajúci segedínsky guláš zo sladkej kapusty. Foto - Nela

 

Overený segedínsky guláš zo sladkej kapusty - postup receptu 

  1. Sladkú novú kapustu rozpolíme, v strede odstránime hlúbik. Kapustu nakrájame na malé kocky, môžeme si ju aj nastrúhať  na strúhadle na rezančeky.
  2. Mäso podľa výberu umyjeme, osušíme, zbavíme mastnejších častí a nakrájame na menšie kocky. Pridáme olej a korenie podľa obľuby, premiešame.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Na masti alebo oleji cibuľu orestujeme do sklovita. Tak pridáme mletú červenú papriku a aj mäso.
  4. Mäso si orestujeme, aby sa zatiahlo, mäsko za pár minút zbledne. Potom hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme 5 minút, mäso pustí chutnú vlastnú šťavu.
  5. Pridáme kapustu, podlejeme malým množstvom horúcej vody a dusíme do mäkka. Kapustu si môžeme aj osobitne obvariť alebo podusiť v ďalšom hrnci.
  6. Pridáme aj bobkový list, soľ a korenie. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu, môžeme aj kyslú smotanu, ešte prevaríme, dochutíme octom podľa chuti.

Tip na záver: Ak si mäso pripravíme deň vopred, necháme ho v oleji a obľúbenom korení marinovať v chlade, mäsko získa na vynikajúcej chuti, skôr sa udusí, ušetríme si aj čas pri samotnej príprave segedínskeho gulášu.

Dobrú gulášovú chuť.

Inšpirujte sa vynikajúca nová kapusta, skvelá na obed i večeru