Fantastický segedínsky guláš zo sladkej kapusty. Ďalší jednoduchý recept na vynikajúci obed so značkou Ženy v meste. Nech sa páči, vyskúšajte. Určite si pochutíte.

Segedínsky guláš zo sladkej kapusty

Máte doma mladú sladkú kapustu? Neviete čo s ňou? Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tip na skvelý obed či večeru z jedného hrnca. Vynikajúci segedínsky guláš z mladej kapusty, ktorý si obľúbite. Želáme vám dobrú chuť.

Tradičný segedínsky guláš z kyslej (kvasenej) kapusty. Čo tak vyskúšať segedínsky guláš z novej sladkej kapusty? Vynikajúca dobrota. Neviete ako na to? My vám poradíme, ponúkame podrobný fotorecept. Recept aj pre začiatočníkov so značkou Ženy v meste.

Kapustička - mladá či kvasená, pre zdravie ako stvorená. Vynikajúci liek proti infekciám a vírusom.

Kapusta obsahuje obrovské množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje našu imunitu, ďalej vitamíny A, E, K, B1, B2. Z minerálov majú zastúpenie vápnik, železo, horčík, obsahuje aj vlákninu, ktorá napomáha nášmu tráveniu. A tu je aj recept na segedínsky guláš bez smotany.

Kapusta 

  • - posilňuje imunitu
  • - podporuje trávenie
  • - je prevenciou proti chrápke a nachladnutiu
  • - chráni bunky
  • - pomáha v boji proti infekciám a zápalom
  • - pomáha pri zápche
  • - pôsobí močopudne
  • - podporuje tvorbu červených krviniek
  • - chráni pokožku a spomaľuje starnutie
  • - detoxikuje organizmus
  • - pôsobí preventívne proti rakovine

Úžasný recept z kyslej kapusty výborná koložvárska kapusta, ktorú si zamilujete

Fantastický segedín z hlávkovej kapusty, recept na skvelý obed

  • Čas prípravy: 1,5 hodiny
  • Počet porcií: 6-8

 

Segedín zo sladkej kapusty - ingrediencie

na porciu počítame cca 100-150 g mäsa

  • 1 hlávka strednej veľkosti novej sladkej kapusty
  • 800 g mäsa (bravčové plece, bravčové stehno, môžu byť aj vykostené kuracie stehná)
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky (k orestovanej cibuli)
  • 4 polievkové lyžice oleja (2 polievkové lyžice k mäsu, 2 polievkové lyžice k cibuli) alebo bravčovej masti
  • 250 ml šľahačková smotana
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany (dodajú na lahodnej chuti, môžeme aj vynechať)
  • na dochutenie mäsa: soľ, mleté čierne korenie, mletá alebo drvená rasca, mletá červená paprika (sladká, môže byť aj pálivá), prípadne hotová zmes obľúbeného korenia
  • na konečné dochutenie: 1 ks bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, ocot podľa chuti

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Vynikajúci segedínsky guláš zo sladkej kapusty. Foto - Nela

 

Overený segedínsky guláš zo sladkej kapusty - postup receptu 

  1. Sladkú novú kapustu rozpolíme, v strede odstránime hlúbik. Kapustu nakrájame na malé kocky, môžeme si ju aj nastrúhať  na strúhadle na rezančeky.
  2. Mäso podľa výberu umyjeme, osušíme, zbavíme mastnejších častí a nakrájame na menšie kocky. Pridáme olej a korenie podľa obľuby, premiešame.
  3. Cibuľu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Na masti alebo oleji cibuľu orestujeme do sklovita. Tak pridáme mletú červenú papriku a aj mäso.
  4. Mäso si orestujeme, aby sa zatiahlo, mäsko za pár minút zbledne. Potom hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme 5 minút, mäso pustí chutnú vlastnú šťavu.
  5. Pridáme kapustu, podlejeme malým množstvom horúcej vody a dusíme do mäkka. Kapustu si môžeme aj osobitne obvariť alebo podusiť v ďalšom hrnci.
  6. Pridáme aj bobkový list, soľ a korenie. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu, môžeme aj kyslú smotanu, ešte prevaríme, dochutíme octom podľa chuti.

Tip na záver: Ak si mäso pripravíme deň vopred, necháme ho v oleji a obľúbenom korení marinovať v chlade, mäsko získa na vynikajúcej chuti, skôr sa udusí, ušetríme si aj čas pri samotnej príprave segedínskeho gulášu.

Dobrú gulášovú chuť. Skúste aj aké mäso na segendínsky guláš. Inšpirujte sa vynikajúca nová kapusta, skvelá na obed i večeru