Fantastické kuracie rizoto je skvelé jedlo. Máme overený recept ako si pripraviť šťavnaté krémové rizoto s kuracím mäsom. A zároveň určite zvládnete pripraviť si kuracie rizoto v jednom hrnci.
Kuracie rizoto
Skúste si s nami pripraviť krémové kuracie rizoto postupne krok po kroku a zistíte, aké je to jednoduché.
Stačí pár trikov a šťavnaté kuracie rizoto sa podarí.Pridáte už len obľúbenú nakrájanú zeleninu a výborné jedlo je na stole. Originál talianske rizoto sme si doma trošku upravili.
Hotové rizoto môže mať niekoľko nedostatkov; ryža príliš rozvarená, mäso neodvarené, zelenina ešte chrumká. Nemusí však, pokiaľ dodržíte overený postup. Pripravte si skvelé a chutné rizoto podľa receptu portálu Ženy v meste.
- Čas prípravy: 15 minút
- Čas tepelnej úpravy: 70 minút
- Počet porcií: 4
Celý postup je o správnom načasovaní a pridávaní potrebného množstva vody. Dá sa uvariť ho do mäkka, krémova a chutne, s použitím zopár základných ingrediencií. Ženy v meste vám prinášajú osvedčený fotorecept na vynikajúce krémové kuracie rizoto. Alebo vyskúšajte tento recept na pečené kuracie stehná.
Ingrediencie na krémové kuracie rizoto
- 500 g kuracieho mäsa,
- 200 g guľatozrnnej ryže,
- 1 väčšia cibuľa,
- 300 g rôznej zeleniny napr. mrkvy, petržlenu, hrášku, fazuľkových strukov,
- 50 g masla,
- štipka mletej červenej papriky,
- 3 polievkové lyžice oleja,
- mleté čierne korenie a soľ
Postup receptu na prípravu kuracieho rizota krémového
- Prípravu kuracieho rizota začneme osmažením nakrájanej cibule na oleji do zlatista. Počas smaženia ju osolíme.
- Pridáme mletú červenú papriku a tiež hneď aj kuracie mäso nakrájané na kocky. Najlepšie aj s kosťami. Je to prvý trik: pretože ak sa dusí mäso aj s kosťami, pustí viac chuti. Do mäsa s cibuľou pridáme aj čierne korenie. Zalejeme len takým množstvom vody, aby bolo akurát ponorené. Pod pokrievkou dusíme tak 30 minút.
- Následne pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a dusíme ďalších 20 minút pod pokrievkou.
- Teraz prichádza čas na najdôležitejšiu ingredienciu – premytú ryžu. Zalejeme takým množstvom vody, aby bola centimeter nad tuhým podielom v hrnci. Toto je druhý trik, takto sa ryža dokonale uvarí. Opäť prikryjeme pokrievkou a rizotu dáme ešte ďalších 12 minút. Následne už ho môžeme vypnúť, necháme ho však ešte bez premiešania dôjsť pod pokrievkou asi 5 minút.
- Nasleduje tretí trik na ceste ku fantastickému krémovému kuraciemu rizotu. Opatrne do neho vmiešame maslo. Ak treba ešte dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na čínu s ryžou