Výborný domáci vianočný likér z rumu bez salka, vyskúšaný recept. Chutný domáci likér s chuťou typických vianočných ingrediencií. Pripravte si ho aj vy podľa receptu z webu Ženy v meste.

Domáci vianočný likér s rumom

Zahrejte sa chutným domácim likérom počas tých najchladnejších dní. Recept je jednoduchý z hľadiska času, ale aj samotnej prípravy.

Likér si môžete vychutnať vychladený alebo pridať do horúceho čaju. Záleží na každom z nás, ktorú variantu si vyberieme, no určite nesklame ani jedna z nich! 

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 20 minút
  • Čas varenia: 10 minút
  • Čas lúhovania: 24 hodín
  • Počet porcií: 14

Máme pre vás aj obľúbený recept na zázvorový likér s citrónom a medom z portálu Dobrá kuchyňa. Prípadne skúste recept na vaječný likér. A tu je vianočný punč.

Ingrediencie na domáci likér z rumu

(14 porcií)

  • 2 PL - med,
  • 1 čajová lyžička - mletá škorica,
  • 8 ks - klinčeky,
  • 5 dcl - rum,
  • 3 menšie hrste - sušené brusnice, hrozienka, slivky,
  • 2 ks - pomaranč,
  • 4 ks - mandarínka,
  • 4 ks - badián,
  • 1 ks - citrón,
  • 2 ks - limetka,
  • 1 čajová lyžička - mletý sušený zázvor

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Výborný domáci vianočný likér s rumom bez salka, vyskúšaný recept. Foto - Katarína

Postup receptu na vianočný likér z rumu

  1. Zo 0,7dcl fľaše tmavého rumu si odlejeme približne 2dcl a dáme do zvyšného rumu priamo do fľaše macerovať hrozienka, klinčeky, badián, mletú škoricu a mletý sušený zázvor. Macerujeme minimálne 24 hodín. Čím dlhšie, tým lepšie, ideálne týždeň.
  2. Po skončení macerovania si rum prelejeme cez sitko do čistej fľaše s objemom 0,7dcl.
  3. Odšťavíme si pomaranče, mandarínky, citrón a limetky a prelejeme opäť cez sitko ku vymacerovanému rumu. Pridáme med a poriadne pretrasieme fľašu.
  4. Likér ochutnáme a dochutíme podľa preferencií buď ešte citrónom alebo medom.
  5. Pripravte si domáci likér s rumom aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Nazdravie!