Pravý domáci vaječný koňak, recept na vianočný likér zo salka. Pripravte si skvelú sladkú alkoholickú dobrotu, ktorá sa úžasne roztápa na jazyku. Vyskúšajte recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Vaječný koňak, recept na vaječný likér

Máte chuť na skutočne pravý domáci vianočný vaječný koňak či vaječný likér zo salka? Nápoj, ktorý je naozaj hustý a ak ho chcete hustejší, bez problém si ho urobíte presne taký ako ste si ho vždy predstavovali?

Máme pre vás rokmi overený recept na domáci vaječný koňak z rodinného albumu.

Recept, ktorý za tie roky čo ho doma využívame a pilujeme naozaj získal na kvalite. Nám naozaj chutí výnimočne, vyskúšajte ho aj vy. Alebo si pripravte biele varené víno, či vianočný punč. Vyskúšajte aj náš recept na domáci aperol miešaný nápoj

Ingrediencie na vaječný likér

  • 8 ks žĺtok,
  • 150 g práškový cukor,
  • 1 ks vanilkový cukor,
  • 1 ks kondenzované mlieko (Salko),
  • 3 dl rumu.

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Tip pre vás

🛒 [Black Friday 2022: Tu je 7 top produktov z eshopu Ženy v meste s najvýraznejšou zľavou - kliknite tu:]

Recept na vianočný vaječný likér. Foto - Alena Tršková

Postup receptu na vaječný koňak

  1. Žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom miešame do peny. Pridáme kondenzované mlieko, opäť prešľaháme. Nakoniec postupne prilievame rum a ešte krátko šľaháme.
  2. Hustotu koňaku ovplyvníme množstvom rumu, ktorý pridávame. Koňak prelejeme do fľaše, bude ho takmer 1 liter.
  3. Koňak uskladňujeme v chladničke, v chlade sa lepšie rozvinú všetky chute a bude lahodnejší. Prípadne ho môžeme zohriať a vypiť ako teplý nápoj.
  4. Tvorí tiež základ nápoja Bombardino – vaječný koňak spolu s rumom a troškou mlieka (alebo namiesto mlieka originál ingrediencia dvojité espresso) zohrejeme na teplotu maximálne 80 ⁰C, nalejeme do pohárov a ozdobíme šľahačkou posypanou kakaom.

Na zdravie.