Pravý domáci vaječný koňak, recept na vianočný likér zo salka. Pripravte si skvelú sladkú alkoholickú dobrotu, ktorá sa úžasne roztápa na jazyku. Vyskúšajte recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Pravý domáci vaječný koňak, recept na vaječný likér - kliknite

Máte chuť na skutočne pravý domáci vianočný vaječný koňak či vaječný likér zo salka? Nápoj, ktorý je naozaj hustý a ak ho chcete hustejší, bez problém si ho urobíte presne taký ako ste si ho vždy predstavovali?

Máme pre vás rokmi overený recept na domáci vaječný koňak z rodinného albumu.

Recept, ktorý za tie roky čo ho doma využívame a pilujeme naozaj získal na kvalite. Nám naozaj chutí výnimočne, vyskúšajte ho aj vy. 😊

Vyskúšajte aj náš recept na domáci aperol miešaný nápoj

Ingrediencie na vaječný likér

  • 8 ks žĺtok,
  • 150 g práškový cukor,
  • 1 ks vanilkový cukor,
  • 1 ks kondenzované mlieko (Salko),
  • 3 dl rumu.

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Recept na vianočný vaječný likér. Foto - Alena Tršková

Postup receptu na vaječný koňak

  1. Žĺtka s práškovým a vanilkovým cukrom miešame do peny. Pridáme kondenzované mlieko, opäť prešľaháme. Nakoniec postupne prilievame rum a ešte krátko šľaháme.
  2. Hustotu koňaku ovplyvníme množstvom rumu, ktorý pridávame. Koňak prelejeme do fľaše, bude ho takmer 1 liter.
  3. Koňak uskladňujeme v chladničke, v chlade sa lepšie rozvinú všetky chute a bude lahodnejší. Prípadne ho môžeme zohriať a vypiť ako teplý nápoj.
  4. Tvorí tiež základ nápoja Bombardino – vaječný koňak spolu s rumom a troškou mlieka (alebo namiesto mlieka originál ingrediencia dvojité espresso) zohrejeme na teplotu maximálne 80 ⁰C, nalejeme do pohárov a ozdobíme šľahačkou posypanou kakaom.

Na zdravie.