Neskutočne dobrá plnka k pečenému kuraťu, vylepšená gaštanmi a slaninkou. Pripravte si ju podľa overeného receptu portálu Ženy v meste.

Plnka k pečenému kuraťu, overený fotorecept - kliknite

Pečené kuriatko je dávna, osvedčená klasika, ktorá nesmie chýbať na žiadnom rodinnom stole. Či už obed počas týždňa, ale hodí sa každopádne aj na slávnostnejší nedeľný stôl.

Najmä, ak nezostanete len pri pečení mäsa a pripravíte si k tomu aj „špecialitku“ v podobe plnky k pečenému kuraťu.

Tajomstvo ľahkej nadýchanej plnky spočíva v tom, že vajíčka nezapracovávame celé, ale oddelíme žĺtky od bielkov a tie šľaháme. Skvelú chuť dodajú prerastená, mierne zaúdená slaninka a tiež pečené gaštany.

Tieto dve suroviny spolu krásne ladia k jemnému kuraciemu mäsku. Skúste si pripraviť pečené kura s plnkou podľa fotoreceptu Ženy v meste, k tomu už len ryža a parádny nedeľný obed máte na stole.

Pečené kura s plnkou

  • Čas prípravy: 2 hodiny
  • Čas tepelnej úpravy: 1 hodina, 30 minút
  • Počet porcií: 6

 

 

Ingrediencie na plnku do pečeného kuraťa

(na 6 porcií)

  • 3 stredne veľké bagety,
  • 4 vajíčka,
  • 1 dcl mlieka,
  • 150 g údenej prerastenej slaninky,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 100 g pečených gaštanov,
  • soľ - podľa chuti,
  • čierne korenie - podľa chuti,
  • muškátový oriešok - štipka,
  • 50 g bravčovej masti,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšia plnka k pečenému kuraťu, overený recept. Foto - Slávka

Plnka k pečenému kuraťu - postup receptu

  1. Vymiešame si žĺtky s mliekom a pridáme soľ, čierne korenie a muškátový oriešok.
  2. Vložíme do toho natrhané kúsky bagety a počkáme, nech sa dobre rozmočia.
  3. Medzitým si nakrájame cibuľku, slaninku aj gaštany.
  4. Všetko vmiešame do zmesi so žĺtkami a bagetami.
  5. Úplne nakoniec do toho zapracujeme vyšľahané bielky.
  6. Plnku dáme na plech, ktorý sme vytreli masťou.
  7. Pečieme asi pol hodinu na 180 stupňov Celzia.
  8. Kuracie stehná upečieme zvlášť na plechu, osolené, podliate trochou vody a oleja. Potrebujú zhruba hodinu na 180 stupňov.

Dobrú chuť. Skúste aj ďalšie naše nápady, ako využiť pečené gaštany.