Fantastický cuketový čokoládový koláč. Cuketa na sladko? Áno. Vyskúšajte hrnčekový recept z kuchyne portálu Ženy v meste na zdravý a chutný koláčik.

Fantastický cuketový čokoládový koláč - fotorecept kliknite

Cuketa je plná živín a vitamínov. Nie nadarmo sa jej hovorí, že je zelenou kráľovnou leta. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás tentokrát pripravila recept s cuketou na sladký koláč, ktorý je hrnčekový a chutí úžasne.

Cuketový čokoládový koláč chutí fantasticky. Ani len nespoznáte, že vo vnútri koláčika sa nachádza aj cuketa. Skúste upiecť svojej rodine niečo zdravšie a zároveň veľmi chutné. Podeľte sa potom s nami v komentároch ako vám chutil. Ďakujeme.

Vyskúšajte aj obľúbený recept na výbornú hrnčekovú bublaninu s ovocím

Cuketový čokoládový koláč, jednoduchý a hrnčekový

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet kusov: 30

 

Hrnčekový cuketový koláč s čokoládou - ingrediencie

hrnček 250 ml

  • mokré prísady:
  • 1,5 hrnčeka mlieka
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 3 ks veľké vajcia (4 ks menšie)
  • suché prísady:
  • 3 hrnčeky hladkej špaldovej múky
  • 1-1,5 hrnčeka kryštálového alebo trstinového cukru (podľa chuti)
  • 2 ks vanilínový cukor 
  • 3 kopcovité polievkové lyžice kakaa
  • 2 lyžičky škorice (nemusí byť)
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny
  • základné prísady:
  • 3 hrnčeky nastrúhanej cukety (1/2 väčšej cukety alebo 2 ks menšie)
  • 200 g tmavej čokolády (min. 52% kakaa)

 

 

Fantastický cuketový čokoládový koláč. Foto - Nela

 Hrnčekový cuketový koláč s čokoládou - postup receptu       

  1. Najprv si pripravíme cuketu, ktorú ošúpeme, zbavíme dužiny s jadierkami. Nastrúhame na rezančeky. Ak je príliš vodnatá, vytlačíme z nej šťavu. Pripravíme si suché a mokré prísady. V jednej miske si spolu vyšľaháme vajcia s mliekom a olejom. V druhej miske vymiešame múku, cukor, kakao, škoricu, prášok do pečiva, sódu bikarbónu.
  2. K suchým prísadam pridáme mokré prísady a všetko spolu dobre premiešame. Tmavú čokoládu nasekáme na kúsky a spolu s nastrúhanou cuketou zapracujeme do cesta. Možno si poviete, aký len môže byť cuketový koláč na sladko? Garantujeme, že naozaj výborný. Cuketa má jemnú chuť a čokoláda s kakaom vykúzlia fantastickú chuť. 
  3. Veľký plech veľkosti cca 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme tukom. Rozotrieme cesto. Koláč pečieme pri teplote 180 oC približne 30 minút. Ak máme plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie. Upečený koláč necháme vychladnúť. Na cesty alebo do školy stačí cuketový čokoládový koláč iba nakrájať. 

Tip na záver: Cuketový čokoládový koláč môžeme posypať práškovým cukrom alebo potrieť obľúbeným džemom a rozpustenou čokoládou. Kopček šľahačky alebo zmrzliny taktiež výborne ladí, čerstvé ovocie ako bonus doplní vitamíny.

Dobrú chuť.

Pripravili sme super recept na úžasnú dvojfarebnú bublaninu s ovocím