Nadýchaná jahodová hrnčeková bublanina. Vynikajúci recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Naša hrnčeková jahodová bublanina je v zdravšej verzii so špaldovou múkou a trstinovým cukrom. Výber je však iba na vás. Zdravšie pečenie so značkou Ženy v meste.

Nadýchaná jahodová hrnčeková bublanina - fotorecept kliknite

Chutná ovocná bublanina je skvelá nie iba na raňajky, desiatu, olovrat, poteší aj na výlete. Neodolá jej ani každá návšteva. Výhodou bublaniny je rýchla a jednoduchá príprava.

Nech sa páči, vyskúšajte. Vynikajúca jahodová hrnčeková bublanina podľa receptu webu Ženy v meste.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na hrnčekové koláče, stačí si iba vybrať. Nech sa páči najlepšie recepty na hrnčekové koláče, inšpirujte sa

 

Vybrali sme pre vás najlepšia ovocná bublanina s bielym jogurtom a jahodami

 

Jahodová hrnčeková bublanina

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet kusov: 30

 

Fantastická hrnčeková bublanina s jahodami - ingrediencie         

hrnček 200 ml    

  • 6 ks vajce
  • 3/4 hrnčeka kryštálového (trstinového) cukru
  • 3/4 hrnčeka vlažnej vody
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky (alebo 1 hrnček hladkej špaldovej + 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky)
  • 1 prášok do pečiva
  • čerstvé jahody (cca dve plné hrste)

 

 

Vynikajúca hrnčeková jahodová bublanina. Foto - Nela

 

 Nadýchaná hrnčeková bublanina s jahodami - postup receptu 

  1. Najprv si pripravíme jahody, ktoré umyjeme, zbavíme stopiek, osušíme. Prekrojíme napoly.
  2. Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Môžeme zvoliť kuchynský robot, ušetríme si čas.
  3. Potom postupne striedavo zašľaháme po kvapkách vlažnú vodu a olej. Hmota zvýši objem.
  4. Nakoniec varechou opatrne primiešame aj preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  5. Plech veľkosti cca 37x27 cm vystelieme papierom na pečenie, rozotrieme pripravené cesto.
  6. Rúru si predhrejeme na 200 oC, vložíme plech s cestom (bez jahôd), predpečieme 5 minút.
  7. Tak pridáme jahody, pečieme pri 180 oC 20 minút. Keď cesto predpečieme, jahody neklesnú. 

Tip na záver: Aj keď je naša hrnčeková bublanina jahodová, môžeme zvoliť aj iné obľúbené ovocie. Čerešne, čučoriedky, maliny, marhule, černice. Vyskúšajte.

Ovocné bublaninové maškrtenie.  

 

 

Jednoduchý recept výborná hrnčeková bublanina s čerešnami