Skvelé, jednoduché a extra chutné pizzové slimáky z lístkového cesta - recept, ktorý si zamilujete. Recept z kuchyne portálu Ženy v meste vás nesklame.
Pizzové slimáky z lístkového cesta
Niečo ako pizza, ale nie je to pizza. Ak vám príde nečakaná návšteva a chvíľu sa zdrží, máme pre vás recept na rýchlu pochutinu, ktorú pripravíte, ani neviete ako. Stačí mať po ruke lístkové cesto, paradajkový pretlak, nejaký ten syr, salám či šunku a môžete sa pustiť do prípravy.
Pomocou receptu na webe zenyvmeste.sk si krok po kroku vysvetlíme, ako pripraviť jednoduché a chutné pizzové slimáky z lístkového cesta. Bez žiadneho miesenia či kysnutia cesta, čo by automaticky zabralo čas.
Už hotové lístkové cesto len rozvaľkáme a môžeme obkladať, čím sa nám zachce. Paradajkový základ musí byť a potom to, čo máte najradšej aj na klasickej pizze: šunku, salám, syr, kukuricu, olivy. Každého návštevníka určite prekvapíte čerstvým, voňavým a chrumkavým pečivom. Vyskúšajte aj náš recept na párky v župane.
Pizzové slimáky z lístkového cesta
- Čas prípravy (celkovo spolu): 0,5 hodiny
- Čas tepelnej úpravy: 20 minút
- Počet porcií: 15 kusov
Ingrediencie na pizzové slimáky z lístkového cesta
Na 15 kusov potrebujeme:
- 1 balík lístkového cesta,
- 1,5 dcl paradajkového pretlaku,
- 1 KL oregana,
- 200 g šunky,
- 50 g suchej salámy,
- 100 g kukurice,
- 50 g zelených olív,
- 300 g rôznych druhov syra (napr. eidam, oštiepok, parmezán)
Výborné pizzové slimáky. Foto - Slávka
Postup receptu na pizzové slimáky
- Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske.
- Natrieme naň hustejší paradajkový pretlak a posypeme oreganom.
- Na to naukladáme šunku a salámu.
- Pridáme kukuricu a olivy.
- Na to nastrúhame rôzne druhy syrov.
- Zrolujeme.
- Nakrájame na tenšie pásiky a naukladáme na vymastený plech. Pečieme na 200 stupňov Celzia asi 20 minút. Treba kontrolovať.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na chrumkavé bagety.