Skvelé, jednoduché a extra chutné pizzové slimáky z lístkového cesta - recept, ktorý si zamilujete. Recept z kuchyne portálu Ženy v meste vás nesklame.

Pizzové slimáky z lístkového cesta

Niečo ako pizza, ale nie je to pizza. Ak vám príde nečakaná návšteva a chvíľu sa zdrží, máme pre vás recept na rýchlu pochutinu, ktorú pripravíte, ani neviete ako. Stačí mať po ruke lístkové cesto, paradajkový pretlak, nejaký ten syr, salám či šunku a môžete sa pustiť do prípravy.

Pomocou receptu na webe zenyvmeste.sk si krok po kroku vysvetlíme, ako pripraviť jednoduché a chutné pizzové slimáky z lístkového cesta. Bez žiadneho miesenia či kysnutia cesta, čo by automaticky zabralo čas.

Už hotové lístkové cesto len rozvaľkáme a môžeme obkladať, čím sa nám zachce. Paradajkový základ musí byť a potom to, čo máte najradšej aj na klasickej pizze: šunku, salám, syr, kukuricu, olivy.

Každého návštevníka určite prekvapíte čerstvým, voňavým a chrumkavým pečivom. Vyskúšajte aj náš recept na párky v župane. Skúste aj výborné slané chuťovky. Prečítajte si aj ako chutí najlepšia múka na pizzu.

Pizzové slimáky z lístkového cesta

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 0,5 hodiny
  • Čas tepelnej úpravy: 20 minút
  • Počet porcií: 15 kusov

 

Ingrediencie na pizzové slimáky z lístkového cesta

Na 15 kusov potrebujeme:

  • 1 balík lístkového cesta,
  • 1,5 dcl paradajkového pretlaku,
  • 1 KL oregana,
  • 200 g šunky,
  • 50 g suchej salámy,
  • 100 g kukurice,
  • 50 g zelených olív,
  • 300 g rôznych druhov syra (napr. eidam, oštiepok, parmezán)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Výborné pizzové slimáky. Foto - Slávka

Postup receptu na pizzové slimáky

  1. Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske.
  2. Natrieme naň hustejší paradajkový pretlak a posypeme oreganom.
  3. Na to naukladáme šunku a salámu.
  4. Pridáme kukuricu a olivy.
  5. Na to nastrúhame rôzne druhy syrov.
  6. Zrolujeme.
  7. Nakrájame na tenšie pásiky a naukladáme na vymastený plech. Pečieme na 200 stupňov Celzia asi 20 minút. Treba kontrolovať.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na chrumkavé bagety. Alebo aj toto slané pečivo z lístkového cesta.