Plnené šampiňóny sú v skutku ideálne aj na letnú grilovačku. Na webe zenyvmeste.sk vám ponúkame základný a overený recept, ako si ich doma pripraviť.

Plnené šampiňóny

Šampiňón je veľmi vďačná surovina. Či už z pohľadu toho, na aké všetky spôsoby je možné ho pripraviť, ale aj pre ľahkú stráviteľnosť, nízkokalorickú hodnotu a tiež množstvo výživných látok, ktoré má v sebe.

Úplne klasicky sa robí na cibuľke s vajíčkami, niektoré gazdinky šampiňóny radi pridávajú do ryže, resp. k bravčovému mäsu na prírodno. Má tiež nespočetné využitie pri príprave polievok.

Ak si ale šampiňóny chceme dať ako hlavné jedlo, hodí sa niečím ich naplniť. Overenou kombináciou je maslo, niva a cesnak, ktoré šampiňónom pridajú dokonalú chuť. Skúste si niečo takéto pripraviť podľa fotoreceptu na webe Ženy v meste, nebudete ľutovať.

Môžete si už podľa chuti zvoliť, či vaše plnené šampiňóny upečiete v rúre, ale vzhľadom na čas dovoleniek a záhradných párty odporúčame skôr formu grilu. Alebo skúste recept na šampiňónový stroganov.

Čo potrebujeme

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 15 minút
  • Počet porcií: 4

 

Ingrediencie na plnené šampiňóny

(na 4 porcie)

  • 16 ks stredne veľkých šampiňónov
  • 100 g masla
  • 150 g syru niva
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čierne korenie, podľa chuti

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Skvelé plnené šampiňóny, základný a overený recept. Foto - Slávka

Výborné plnené šampiňóny, postup receptu

  1. Šampiňóny očistíme a odstránime im nožičky (môžeme si ich prípadne odložiť do polievky).
  2. Nivu dôkladne rozdrvíme vidličkou. Nesolíme, sama o sebe je dostatočne slaná.
  3. Rozmiešame ju s maslom, nastrúhaným cesnakom a čiernym korením.
  4. Plnkou naplníme šampiňóny a ugrilujeme ich alebo upečieme.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj výborné grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom