Bryndzová polievka so zemiakmi a zeleninou je dokonalá slovenská klasika. Ale vyskúšajte ju ochutenú údeným tempehom. Overený recept ako si pripraviť bryndzovú polievku.

Bryndzová polievka so zemiakmi a zeleninou, recept

Demikát, ako sa tiež volá bryndzová polievka dotvorený koreňovou zeleninou a údeným tempehom. Chuť a vôňa bryndze je v ňom prioritná, zelenina a tempeh ju zvýrazňujú.

Pripravte si doma výbornú bryndzovú polievku, tak ako sme ju pripravovali v IV. epizóde Kulinárskej edukačnej šou: Na hrášku alebo príďte na pokračovanie.

#zdravo #recept  #vyziva  #zdravyzivotnystyl #varenie  #kuchyna #recepty #slovensko @chrumkaveepizodynahrasku

Ingrediencie na prípravu bryndzovej polievky

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Overený recept na bryndzovú polievka so zemiakmi a zeleninou. Foto - epizódy na hrášku

Postup receptu na bryndzovú polievku so zemiakmi

  1. Zeleninu umyjeme, očistíme, pokrájame na kocky, cibuľu nakrájame na jemno, cesnak postrúhame na jemno na strúhadle. Podľa možnosti uvaríme zeleninový vývar zo zvyškovej zeleniny, ktorý pridáme pred dohotovenim.
  2. Bryndzu roztlačíme v troche vody na krém. Tempeh pokrájame na malé kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno a podusíme (povaríme) v solenej vode do sklovita.
  3. Pridáme cesnak a postupne aj pokrájanú mrkvu, petržlen, zeler. Dusíme alebo varíme do mäkka.
  4. Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka, až takmer do rozvarenia – nemusíme polievku zahusťovat. Varíme s chilli papričkou. K čiastočne rozvareným zemiakom pridáme udusenú – uvarenú zeleninu a bryndzu, prehrejeme. Ochutíme mletou červenou paprikou.
  5. Nakoniec pridáme na kocky pokrájaný tempeh. Krátko prehrejeme. Zjemníme olivovým olejom, ozdobíme zelenou vňaťou a zelenou cibuľkou.

Dobrú chuť. Máte chuť na niečo iné? Skúste zoznam receptov na 50 slovenských polievok