Pripravený pečený losos v rúre je skvelé a jednoduché jedlo. Overený recept ako si pripraviť pečeného lososa v rúre má na webe ženy v meste svoje pevné miesto.
Pečený losos v rúre
Dnes sme pre vás pripravili recept na šťavnatého a chuťovo veľmi lahodného lososa. Hodí sa na slávností obed alebo večeru, keď nemáte veľa času. Ako prílohu volíme pečené zemiaky, moje deti si vychutnávajú rybu s chlebom.
Pečený losos v rúre je skvelé jedlo z niekoľkých dôvodov. Jedným z dôvodov je, že ide o bohatý zdroj kvalitných bielkovín a omega-3 mastných kyselín, ktoré môžu prispieť k znižovaniu zápalov v tele a zlepšeniu zdravia srdca.
Rovnako platí, že pečenie v rúre je zdravší spôsob prípravy ako napríklad smaženie v oleji, pretože nemusí byť pridaný žiadny extra tuk. Okrem toho sa zachová viac vitamínov a minerálov, ktoré by sa mohli stratiť pri iných spôsoboch prípravy.
Nakoniec, pri pečení lososa v rúre môžete použiť zdravšie prísady na dochutenie, ako sú bylinky, cesnak, citrónová šťava a olivový olej, ktoré môžu prispieť k zlepšeniu chuti a výživovej hodnoty jedla. V zásade je pečený losos v rúre zdravým a výživným jedlom, ktoré sa dá pripraviť jednoducho a rýchlo.
Prečo je losos dobrý nápad?
Losos je bohatým zdrojom bielkovín, ktoré sú dôležité pre rast a regeneráciu buniek v tele. Mäso tejto ryby obsahuje, ako sme už spomenuli, vysoké množstvo omega-3 mastných kyselín, ktoré sú prospešné pre zdravie srdca a ciev. Tieto mastné kyseliny môžu tiež pomôcť znižovať zápal v tele a podporovať zdravie mozgu.
Okrem toho obsahuje mäso tejto vyhľadávanej ryby vitamíny a minerály, ako napríklad vitamín D, vitamín B12, vitamín B6, selén a draslík, ktoré sú dôležité pre správne fungovanie tela. Je dôležité si však uvedomiť, že nie všetky mäso z lososa je rovnako zdravé.
Napríklad, mäso z chovaných lososov môže obsahovať vysoké množstvo chemikálií a toxínov, ktoré sa používajú na liečbu chorôb a na zvýšenie rastu lososa v rybníkoch. Preto by sme sa mali určite zaujímať aj o pôvod konzumovaného mäsa. Vyskúšajte aj náš recept ako si pripraviť lososa na masle. A rovnako máme overený recept ako sa pripravuje pečená zelenina.
Losos pečený v rúre
- Doba prípravy: 5 minút,
- Doba pečenia: 13 minút,
- Počet porcií: 4 porcie,
Ingrediencie
- 0,5 kg lososa,
- pol čajovej lyžičky soli,
- 1/3 mletého čierneho korenia,
- pol čajovej lyžičky tymiánu,
- 2 polievkové lyžice masla,
- polovica citróna,
Postup receptu na pačený losos v rúre
- Lososa pripravíme a okoreníme – Lososa umyjeme vodou, vysušíme a dáme do pekáča na papier na pečenie. Mäso posypeme rovnomerne soľou, mletým čiernym korením a tymiánom.
- Pridáme maslo a citrón – Na vrch lososa položíme plátky masla, pokvapkáme pár kvapkami citróna a položíme kolieska citróna na lososa.
- Dáme piecť – Lososa zakryjeme pokrývkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov C na 13 minút, tak aby zostal losos vo vnútri ružový a nevysušený.
Dobrú chuť. Úvodný text sme pripravili aj s využitím openai.com. Vyskúšajte aj náš recept ako si pripraviť losos na panvici.