Hrnčekový jablkový koláč, osvedčený recept. Máte chuť na jednoduchý, rýchly a navyše zdravý - jablkový koláčik? Potrebujete len hrnček!

Hrnčekový jablkový koláč - fotorecept kliknite

Chutný jablkový koláčik plný skvelej chuti. Rýchly, hrnčekový, nenáročný. Vhodný na každú príležitosť. Ak chceme zvoliť verziu pre celiatikov, použijeme bezlepkovú múku.

Vyskúšajte recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Verím, že vám náš recept na jablkový koláč bude chutiť a budete sa k nemu vracať znova a znova. Napíšte nám do diskusie, či vám chutil. 🍏 💕

Vyskúšajte aj recept na výbornú hrnčekovú bublaninu - kliknite

 

 

Hrnčekový jablkový koláč – ingrediencie

 (hrnček 0,2l)

  •  4-5ks veľkých jabĺk
  •  2,5 hrnčeka polohrubej múky (špaldovej)
  •  1 hrnček kryštálového cukru (trstinového)
  •  1 hrnček vlažného mlieka
  •  ½ hrnčeka oleja
  •  2 vajcia
  •  2 lyžičky škorice
  •  2 lyžice kakaa
  •  1 vanilínový cukor
  •  1 lyžička sódy bikarbóny
  •  1 prášok do pečiva
  •  džem, čokoláda, ovocie

 

Hrnčekový jablkový koláč. Foto - autorka

 

 

Hrnčekový jablkový koláč – postup receptu

  1. Jablká si očistíme, nastrúhame nahrubo (cca 700g). V miske si vymiešame všetky suroviny: múku, cukor, mlieko, olej, vajcia, škoricu (nemusíme), kakao (nemusíme),  sódu bikarbónu, prášok do pečiva. Pridáme jabĺčka a spojíme.
  2. Väčší  plech (cca30x40) si vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto a pečieme pri teplote 180oC približne 30 minút. Ak máme plech menší, koláčik bude vyšší, pečieme dlhšie pri nižšej teplote 170oC, aby sa prepiekol.
  3. Po upečení ho potrieme ľubovoľným džemom a polejeme rozpustenou čokoládou. Pred podávaním ho môžeme ešte vylepšiť, ozdobiť šľahačkou alebo čerstvým ovocím.

Dobrú chuť. 😍

Vyskúšajte aj recept na výborné hrnčekové palacinky.