Pripravte si pórovú polievku s nami. U nás je krémová pórová polievka často tá najlepšia. Recept, podľa ktorého robíme krémovú polievku z póru je môj poklad.

Pórová polievka krémová

Recept je to rýchly a pár dní máte výbornú polievku v chladničke. Pravdu, ak svoju krémovú pórovú polievku nezjete hneď. Pokojne sa to môže stať, chutné polievky si to napokon aj zaslúžia.

Krémové polievky patria u nás medzi tie najpopulárnejšie. Máme ich viacero, za všetky napríklad cesnaková krémová, kóprová, bryndzová, alebo zemiaková.

Jemná chuť smotany polievku krásne osvieži a zelenina získa skvelú chuť. Dajú sa vlastne pripraviť z takmer hociktorej zeleniny. Napríklad aj cuketová. Pórová polievka je tiež krásny príklad. 

Pri pohľade na pór sa občas pristihnem pri myšlienke, načo sa to všetko dá využiť. Odkedy som prišla na túto polievku, nie je o čom premýšľať.  

Skúste aj populárny recept na krémovú brokolicovú polievku. Vyberte si aj ďalšie recepty ako sa pripravuje krémová polievka.

 

Ingrediencie na prípravu krémovej pórovej polievky

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na krémovú pórovú polievku

  1. Nakrájame pór, hlavne jeho zelenú časť.


     
  2. Na masle si orestujeme pór. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, zelejeme vodou mierne nad výšku zeleniny a všetko okoreníme. Ja som použila čierne korenie (ak máte, dobré je aj biele) a soľ.


     
  3. Ešte je super pridať v troške horúcej vody rozpustený zeleninový bujón. Všetko varíme, kým zemiaky nezmäknú. Následne polievku necháme trochu vychladnúť.


     
  4. Ponorným mixérom zeleninu vymixujeme na hladkú hmotu a pridáme šľahačkovú a kyslú smotanu. Podľa chuti môžete pridať len jednu z nich.


     
  5. Necháme ešte prevrieť a podávame s opraženým chlebom, toastom alebo krutónmi.

Dobrú chuť. Takýto je výsledok. Ak by ste mali chuť, skúste aj recept na kulajdu.