Kávové zrná
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 80 kusov (podľa veľkosti)
Domáce koláčiky bez pečenia sa vždy tešia veľkej obľube. Sú jednoduché, rýchle na prípravu a viete si ich nachystať aj na poslednú chvíľu pre nečakanú návštevu alebo slávnosť. Inšpirujte sa našou novinkou so značkou Ženy v meste! Výsledok neoľutujete, najmä ak ste skutočným milovníkom kávy.
Pripravili sme pre vás aj recepty na marlenka guličky, šuhajdy či kokosové rožky. Vyskúšajte!
Pre jednoduchšiu prípravu našich kávových zŕn nahliadnite aj na návod ako tvarovať kávové zrná.
Ingrediencie na pravé kávové zrná
- 500 g BB pudingu
- 250 g práškového cukru
- 250 g masla
- 3 PL kokosového oleja alebo klasického oleja
- 100 ml rumu
- 100 g tmavej čokolády
- 5 kávových lyžičiek kávy (mletej zrnkovej)
Postup receptu
- V tomto recepte BB puding nevaríme. Všetky suroviny (puding, maslo, práškový cukor, rum a kávu) dáme do misky, spracujeme cesto.
- Ak by bolo cesto tuhé, pridáme trošku rumu. Z cesta si urobíme valčeky, z ktorých narežeme rovnaké kúsky a tie spracujeme na malé valčeky.
- Malé kávové valčeky ušúľame do tvaru zrna, ktoré potom v strede zatlačíme nožom alebo vareškou, aby mali vzhľad kávového zrna.
- Hotové kávové zrná ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na mriežku. Čokoládovú polevu si roztopíme nad parou.
- Kávové zrná potierame čokoládovou polevou pierkom, aby sa celé pekne obalili. Dáme na chvíľu do chladu, tak ich potrieme ešte raz.
- A máme hotovo. Kávové zrná sú prudko jedlé, vyzerajú tiež veľmi efektne. Prípravu zvládne aj každý začiatočník. Vyskúšajte aj náš fotorecept.
Tip na záver: Kávové zrná skladujeme v chlade, najlepšie v dóze. Teplom čokoláda zmäkne. Také dobre vychladené chutia najlepšie. Je to ozajstná sladká kávová dobrota.