Najlepšie zeleninové rizoto s omeletou, skvelý recept na čínske rizoto s vajcom. Nemáte čas variť a chcete trošku zmeniť chute? Vyskúšajte recept z portálu Ženyvmeste.sk inšpirovaný čínskou kuchyňou.

Zeleninové rizoto s omeletou

Máte doma doteraz nespotrebovanú zvyšnú zeleninu, huby a nájdete aj nejaké vajíčka na omeletu? Pripravte si toto skvelé zeleninové rizoto s chuťou Ázie.

Recept je jednoduchý na prípravu, treba len dodržať pár základných krokov. Zvládne ho naozaj každý. Je to recept v ktorom využijete zbytky z kuchyne a ešte si aj dobre pochutíte.

Všetky uvedené ingrediencie, najmä závor, chilli a sójová omáčka sú typické pre ázijskú kuchyňu. A týmto rizotom určite príjemne prekvapíte aj náročnejších gurmánov, ktorí obľubujú práve netradičnejšie jedlá. Alebo jedlá bez mäsa.

  • Čas prípravy: 35
  • Čas tepelnej úpravy: 20
  • Počet porcií: 2

Máme pre vás aj recept na vynikajúce zeleninové rizoto s vajíčkom, alebo skúste recept na šampiňónový stroganov. Vyskúšajte aj recept na krémovú brokolicovú polievku.

Ingrediencie na čínske rizoto s vajcom

(2 porcie)

  • 1 ks - chilli paprička,
  • 1 kávová lyžička - nastrúhaný cesnak,
  • 1 kúsok - pór,
  • 1 ks - zelená alebo červená paprika strednej veľkosti,
  • 1 zväzok - čerstvé bylinky,
  • 1 polievková lyžica - nasekané alebo pomleté orechy,
  • 2 ks - menšia mrkva,
  • 2 polievkové lyžice - sójová omáčka,
  • 3 polievkové lyžice - ocot,
  • 2 čajové lyžičky - kari korenie,
  • 1 kávová lyžička - nastrúhaný zázvor,
  • 4 ružičky - brokolica,
  • 3 ks - šampiňóny,
  • 2 polievkové lyžice - hnedý cukor,
  • 120 g - ryža,
  • 2 ks - vajcia,
  • 1 polievková lyžica - olej

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Najlepšie zeleninové rizoto s omeletou, skvelý recept na čínske rizoto. Foto - Andrea

Jednoduchý postup receptu na zeleninové rizoto

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Cesnak a zázvor si nastrúhame najemno. Uvaríme si ryžu podľa návodu, skvele sa hodí ryža basmati.
  2. Vezmeme si 1 vajíčko, dobre ho rozmiešame v miske, spravíme z neho zatočenú omeletu.
  3. Na malú panvicu dáme pár kvapiek oleja.
  4. Pridáme rozmiešane vajíčko.
  5. Vajíčko rozlejeme po celej ploche panvice.
  6. Keď sú okraje omelety už hotové, ale stred je ešte neurobený a povrch omelety klzký, pomocou tenkej varešky začneme rolovať okraj omelety (podobne ako ked zakrúcame palacinky).
  7. Vznikne nám takáto preložená omeleta, necháme tak 30 sekúnd ešte na panvici a dáme bokom.
  8. Postup opakujeme aj s druhou omeletou.
  9. Nakrájame si zeleninu na drobné kúsky.
  10. Ako prvé si na oleji orestujeme asi 2 minútky nadrobno nakrájané šampiňóny. Môžete použiť aj hlivu.
  11. Potom pridáme všetku ostatnú zeleninu.
  12. Zeleninu restujeme asi 5 minút na strednom ohni. Po 5 minútach pridáme nastrúhaný cesnak, zázvor, chilli papričku a kari korenie. Opekáme maximálne 2 minútky a premiešavame.
  13. Zatiaľ si omeletky nakrájame na asi 0,5 cm kúsky.
  14. Keď sa nám zelenina s kari korením rozvonia po 2 minútach opekania, pridáme uvarenú ryžu. Dôkladne premiešavame na sporáku.
  15. Na rad prichádza záverečné dochutenie. Pridáme sójovú omáčku, ryžový ocot, trstinový cukor. Dobre premiešame a pridáme nakrájané omeletky.
  16. Môžeme servírovať s opraženými arašidmi alebo inými obľúbenými, nasucho opečenými orechami. Skvele sa hodí čerstvý koriander, ale nič nepokazíte ani bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.
  17. Pripravte si najlepšie čínske rizoto aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť!