Klasické kokosové ježe, veľmi chutné a šťavnaté koláčiky. Rýchle a nenáročné na prípravu. Ešte ste ich nerobili? Neváhajte. Vaše deti sa budú oblizovať.
Klasické kokosové ježe - fotorecept kliknite
Sú výborné na rôzne oslavy a opekačky, tradičné aj na Vianoce. Nech sa páči. Kokosové ježe so značkou Ženy v meste, v zdravšej verzii.
Jemnučké kokosové ježe. Kto by ich nemiloval? Kúsky medového cesta máčané v čokoládovej poleve a obaľované v kokose. Vynikajúca pochúťka.
Pripravte si ich v zdravšej verzii zo špaldovej múky, namiesto práškového cukru zvoľte pomletý trstinový cukor. Vyskúšajte originál recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.
Pripravili sme aj recept na skvelé kokosové pusinky, vianočné a bez lepku
Klasické kokosové ježe v zdravšej verzii, vynikajúce, šťavnaté
- Čas prípravy: 20 minút
- Čas pečenia: 20 minút
- Počet porcií: 30-33 kusov
Inšpirujte sa
Klasické kokosové ježe zo špaldovej múky - ingrediencie
- na cesto:
- 300 g hladkej špaldovej múky (hladkej múky)
- 250 g práškového cukru (pomletého trstinového cukru)
- 250 ml vlažného mlieka
- 3 polievkové lyžice medu - med včelí agátový BILLA
- 50 g roztopeného masla
- 1 ks vajce
- 1 ks prášok do pečiva
- na polevu:
- 200 g masla
- 200 g práškového cukru (pomletého trstinového cukru)
- 200 ml mlieka
- 3 kopcovité lyžice preosiateho kvalitného kakaka
- 100 g kvalitnej čokolády (min. 52%, najlepšie 70%)
- na obaľovanie:
- cca 200 g strúhaného kokosu (prípadne podľa potreby)
Ingrediencie na klasické kokosové ježe. Foto - Nela
Klasické kokosové ježe zo špaldovej múky - postup receptu
- Najprv si upečieme medové cesto. Môžeme tak urobiť ručne, rýchlejšie je to však mixérom. Všetky suroviny na cesto vymiešame dôkladne spolu. Vznikne nám vláčne cesto.
- Plech na pečenie o veľkosti cca 33x26 cm vymastíme tukom alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto na kokosové ježe pečieme pri teplote 180 oC 15-20 minút, podľa potreby.
- Upečené medové cesto necháme poriadne vychladnúť. Potom odstránime papier na pečenie a cesto nakrájame na menšie obdlžníčky , trojuholníčky alebo kocky. Je to iba na vás.
- Do cesta odporúčame včelí agátový med BILLA, ktorý dodá cestu skvelú medovú chuť. Ak zvolíte špaldovú hladkú múku a pomletý trstinový cukor, kokosové ježe budú aj zdravšie.
- Čokoládovú polevu si pripravíme tak, že nad parou za stáleho miešania roztopíme maslo, cukor, mlieko, preosiate kakao, tmavú čokoládu. Vznikne nám hladká poleva bez hrudiek.
- Kúsky medového cesta máčame najprv v chutnej poleve, potom ich obaľujeme v strúhanom kokose. Pomáhame si vidličkami. Hotové kokosové ježe sú jemnučké, musia trošku stuhnúť.
Tip na záver: Obľubujete rumové koláčiky? Pridajte do polevy 2 polievkové lyžice rumu, kokosové ježe nádherne prevonia. Klasické kokosové ježe skladujeme v chlade, v uzavretej dóze. Aj na druhý deň sú vynikajúce, šťavnaté a prudko jedlé.
Sladké zdravšie maškrtenie.
Vybrali sme recept na obľúbené domáce kokosové guľky rafaello, jednoduché a nepečené