Táto hrnčeková čerešňová bublanina je rokmi overený recept. Pripraviť si doma ovocnú bublaninu podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste trvá iba pár minút. Ak nemáte čerešne, na skvelý koláčik využijete aj iné ovocie.
Bublanina čerešňová
Je to u nás najobľúbenejší recept na domáci koláč. Výborná hrnčeková bublanina na Slovensku kraľuje letným koláčom. Dokonca ide o najvyhľadávanejší recept na Slovensku. Napokon tento hrnčekový recept moc konkurentov v tomto smere nemá. A výsledok nesklame
Najlepšia ovocná bublanina patrí počas celého roka do tradičnej ponuky na našich stoloch. Hrnčekové koláče sú mimoriadne obľúbené, ich príprava je jednoduchá, chutia fantasticky a pri ich príprave nepotrebujete žiadnu váhu. Tak si sebe a najbližším neurobiť radosť?
- Čas prípravy: 10 minút
- Čas pečenia: 30 minút
- Počet kusov: 20
Vyskúšajte náš recept na hrnčekovú bublaninu s čerešňami (alebo iným ovocím), ktorú si pripravíte za pár minút. Ak nemáte čerešne, môžete jednoducho použiť iné sezónne ovocie ako marhule, maliny, čučoriedky, alebo aj kompotované ovocie, alebo aj orechy.
Úspech s týmto koláčom máte zaručený. Fantastická čerešňová bublanina je proste zosobnená tradícia. Ale ak chcete, vyskúšajte aj náš recept na hrnčekový jablkový koláč
Ingrediencie na hrnčekovú bublaninu
(hrnček 250 ml)
- 2 hrnčeky polohrubej múky,
- 1 hrnček kryštálového cukru,
- 2 ks vanilínový cukor,
- 1 ks kypriaci prášok,
- 1 hrnček mlieka,
- 3 ks vajec,
- ½ hrnčeka oleja,
- čerešne, alebo iné obľúbené ovocie
Postup receptu na hrnčekovú bublaninu s ovocím
- Bublaninové cesto si pripravíme tak, že si zmiešame „suché“ a „mokré“ ingrediencie. V jednej miske si zmiešame múku s kryštálovým cukrom, vanilínovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske si metličkou vymiešame vajcia s mliekom a olejom. Potom do múky vlejeme mokrú zmes a vymiešame si vláčne cesto.
- Plech vystelieme papierom na pečenie alebo dôkladne potrieme olejom. Vylejeme naň cesto.
- Do cesta na plechu poukladáme vykôstkované čerešne alebo iné sezónne ovocie a pečieme cca 30 minút pri teplote 170-180oC. Môžeme použiť aj kompótové ovocie. Ak máme veľa ovocia, môžeme použiť väčší plech cca 30x40 cm, bude nižší, pečieme kratšie. Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu a pečieme dlhšie, aby sa koláčik prepiekol.
- Po upečení môžeme hrnčekový koláčik posypať práškovým cukrom, prípadne pridať kopček šľahačky alebo zmrzliny, dozdobiť medovkou. Pripravte si bublaninu podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Dobrú chuť. 😍 Vybrali sme pre vás aj hrnčekový recept na bublaninu - jahodovú s orechami