Ružičkový kel na javorovom sirupe je výborná príloha, ale aj hlavné jedlo. Vyskúšajte náš nový recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Ružičkový kel ako príloha, fotorecept kliknite

Ružičkový kel sa radí medzi potraviny, ktoré mnohí ľudia neradi konzumujú. Respektíve už samotná príprava môže narobiť problémy, kel zvykne byť niekedy horký.

Nestane sa to, pokiaľ je zozbieraný úplne mladučký a nenechá sa ostarnúť ani v chladničke. Existuje veľa spôsobov ako si pripraviť ružičkový kel, aby bol ozaj chutný. Môžeme ho klasicky variť aj dusiť, no menej tradičným, ale o to zaujímavejším spôsobom je pečenie.

Ak si k tomu predstavíte kombináciu javorový sirup, doladený vínnym octom, určite sa vám už slinky zbiehajú. Ružičkový kle je vhodný aj ako príloha k mäsu či zemiakom alebo ako zdravšia verzia hlavného jedla.       

Na webe zenyvmeste.sk si vysvetlíme presný postup.

  • Čas prípravy (celkovo spolu):  25 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

Máme pre vás aj recept na úžasný zapekaný rúžičkový kel s bryndzou

Ingrediencie na prílohu z ružičkového kelu

(na 4 porcie)

  • 500 g ružičkového kelu,
  • ¼ KL čierneho mletého korenia,
  • ½ KL soli,
  • 3 PL javorového sirupu,
  • 2 PL vínneho octu,
  • 2 PL repkového oleja

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Ružičkový kel na javorovom sirupe - výborná príloha, ale aj hlavné jedlo. Foto - Slávka

Výborná príloha z ružičkového kelu, postup receptu

  1. Ružičkový kel očistíme a nakrájame na polovičky.
  2. Rovnomerne nanesieme olej, pridáme soľ, korenie.
  3. Kapustičky pooblievame javorovým sirupom a vínnym octom.
  4. Pečieme na 200 stupňov Celzia asi 20 min. do zlatista.
  5. Pripravte si tento recept na rúžičkový kel podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť.