Jednoduchá a zdravá. Taká je naša luxusná frankfurtská polievka, vyskúšaný recept ženského portálu Ženy v meste. Príprava frankfurtskej polievky je jednouchá a výsledkom je zdravá, hustá a naozaj chutná polievka.

Frankfurtská polievka

Pripravte si frankfurtskú polievku spolu s nami a určite si ju nezamilujú iba vaše deti. Jej chuť je príjemným spojením dusenej zeleniny, cestoviny a párkov. Prinášame vám ten najlepší recept z webu Dobrá kuchyňa. Výber tohto receptu neoľutujete!

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 55 minút
  • Čas varenia: 40 minút
  • Počet porcií: 4

Azda sa ani nenájde dieťa, ktoré by nemalo rado párky. Ak však máte doma práve také dieťa, ktoré naopak nemusí polievky, prospešné pre jeho tráviaci systém, a najradšej by zakaždým jedlo len párok s rožkom, máme pre vás jednoduché riešenie.

Je ním táto nestarnúca frankfurtská polievka. Dlhodobo u nás patrí medzi u nás tak obľúbené desiatové polievky. Je to skutočne stálica v kuchárskych knihách nielen tradičných bufetov u nás. 

Ale ak by ste chceli ďalšiu klasiku ktorou je kapustnica, ale máme pre vás aj recept na fazuľovú, alebo prípadne aj recept na držkovú polievku.

Ingrediencie na prípravu frankfurtskej polievky

(pre 4 osoby)

  • 2 ks - zemiaky,
  • 100 g - hnedá šošovica,
  • 4 ks - frankfurtské párky,
  • Na závarku cestoviny podľa chuti,
  • 1 ks - stredná cibuľa,
  • 1 ks - stredná mrkva,
  • 1 kúsok - zeler,
  • 1 ks - stredný petržlen,
  • 1 štipka - mletá červená paprika,
  • 5 ks - nové korenie,
  • 2 ks - bobkový list,
  • Podľa chuti - majoránka,
  • 2 PL - slnečnicový olej,
  • 5 ks - čierne korenie,
  • soľ - podľa chuti,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na najlepšiu frankfurtskú polievku

  1. Cibuľu nakrájame na drobné kocky, potom vysmažíme na oleji. Odporúčame dať soľ už do smaženia cibule, pustí si tak šťavu a smaží sa rovnomerne. Pridáme taktiež nakrájanú zeleninu a cez noc namočenú šošovicu. Posypeme červenou mletou paprikou a zalejeme vodou (stačí tak 2 dcl, aby bolo všetko akurát zaliate).


     
  2. Dochutíme novým a čiernym korením, pridáme bobkový list a varíme asi pol hodinu až do zmäknutia zeleniny a šošovice.


     
  3. Nasleduje pridanie závarky. Ak vám zostalo cesto z pagáčov, koláčov či iného pečiva, nevyhadzujte ho. Hodí sa ako výborná závarka namiesto kupovanej cestoviny. Ak nie, nič sa nedeje. Pokojne vysypte časť menšieho druhu cestovín z vrecka. Len pozor na ich rozvarenie.


     
  4. Na záver varenia (posledné 2 – 3 minúty) pridáme nakrájané párky a až úplne do vypnutej polievky trochu majoránky. Ak treba, pridáme ešte soľ a máme navarené pre celú rodinku. Pripravte si túto luxusnú frankfurtskú polievku aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Želáme vám aj vašim deťom dobrú chuť! Vyskúšajte aj recept na fazuľovicu.