Jednoduchá a zdravá. Taká je naša luxusná frankfurtská polievka, vyskúšaný recept ženského portálu Ženy v meste. Príprava frankfurtskej polievky je jednouchá a výsledkom je zdravá, hustá a naozaj chutná polievka.

Frankfurtská polievka, fotorecept - kliknite

Pripravte si frankfurtskú polievku spolu s nami a určite si ju nezamilujú iba vaše deti. Jej chuť je príjemným spojením dusenej zeleniny, cestoviny a párkov. Prinášame vám ten najlepší recept pod značkou Dobrá kuchyňa. Výber tohto receptu neoľutujete!

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 55 minút
  • Čas varenia: 40 minút
  • Počet porcií: 4

Azda sa ani nenájde dieťa, ktoré by nemalo rado párky. Ak však máte doma práve také dieťa, ktoré naopak nemusí polievky, prospešné pre jeho tráviaci systém, a najradšej by zakaždým jedlo len párok s rožkom, máme pre vás jednoduché riešenie.

Je ním táto nestarnúca frankfurtská polievka. Dlhodobo u nás patrí medzi u nás tak obľúbené desiatové polievky. Je to skutočne stálica v kuchárskych knihách nielen tradičných bufetov u nás. 

Ale ak by ste chceli ďalšiu klasiku, máme pre vás aj skvelý recept na fazuľovú, alebo prípadne aj recept na držkovú polievku.

Ingrediencie na prípravu frankfurtskej polievky

(pre 4 osoby)

  • 2 ks - zemiaky
  • 100 g - hnedá šošovica,
  • 4 ks - frankfurtské párky,
  • Na závarku cestoviny podľa chuti,
  • 1 ks - stredná cibuľa,
  • 1 ks - stredná mrkva,
  • 1 kúsok - zeler,
  • 1 ks - stredný petržlen,
  • 1 štipka - mletá červená paprika,
  • 5 ks - nové korenie,
  • 2 ks - bobkový list,
  • Podľa chuti - majoránka,
  • 2 PL - slnečnicový olej,
  • 5 ks - čierne korenie,
  • soľ - podľa chuti,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Recept na frankfurtskú polievku. Foto - Slávka

Postup receptu na najlepšiu frankfurtskú polievku

  1. Cibuľu nakrájame na drobné kocky, potom vysmažíme na oleji. Odporúčame dať soľ už do smaženia cibule, pustí si tak šťavu a smaží sa rovnomerne. Pridáme taktiež nakrájanú zeleninu a cez noc namočenú šošovicu. Posypeme červenou mletou paprikou a zalejeme vodou (stačí tak 2 dcl, aby bolo všetko akurát zaliate).
  2. Dochutíme novým a čiernym korením, pridáme bobkový list a varíme asi pol hodinu až do zmäknutia zeleniny a šošovice.
  3. Nasleduje pridanie závarky. Ak vám zostalo cesto z pagáčov, koláčov či iného pečiva, nevyhadzujte ho. Hodí sa ako výborná závarka namiesto kupovanej cestoviny. Ak nie, nič sa nedeje. Pokojne vysypte časť menšieho druhu cestovín z vrecka. Len pozor na ich rozvarenie.
  4. Na záver varenia (posledné 2 – 3 minúty) pridáme nakrájané párky a až úplne do vypnutej polievky trochu majoránky. Ak treba, pridáme ešte soľ a máme navarené pre celú rodinku.
  5. Pripravte si túto luxusnú frankfurtskú polievku aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Želáme vám aj vašim deťom dobrú chuť!