Jednoduchá a zdravá. Taká je naša luxusná frankfurtská polievka, vyskúšaný recept ženského portálu Ženy v meste. Príprava frankfurtskej polievky je jednouchá a výsledkom je zdravá, hustá a naozaj chutná polievka.
Frankfurtská polievka, fotorecept - kliknite
Pripravte si frankfurtskú polievku spolu s nami a určite si ju nezamilujú iba vaše deti. Jej chuť je príjemným spojením dusenej zeleniny, cestoviny a párkov. Prinášame vám ten najlepší recept pod značkou Dobrá kuchyňa. Výber tohto receptu neoľutujete!
- Čas prípravy (celkovo spolu): 55 minút
- Čas varenia: 40 minút
- Počet porcií: 4
Azda sa ani nenájde dieťa, ktoré by nemalo rado párky. Ak však máte doma práve také dieťa, ktoré naopak nemusí polievky, prospešné pre jeho tráviaci systém, a najradšej by zakaždým jedlo len párok s rožkom, máme pre vás jednoduché riešenie.
Je ním táto nestarnúca frankfurtská polievka. Dlhodobo u nás patrí medzi u nás tak obľúbené desiatové polievky. Je to skutočne stálica v kuchárskych knihách nielen tradičných bufetov u nás.
Ale ak by ste chceli ďalšiu klasiku, máme pre vás aj skvelý recept na fazuľovú
Ingrediencie na prípravu frankfurtskej polievky
(pre 4 osoby)
- 2 ks - zemiaky
- 100 g - hnedá šošovica,
- 4 ks - frankfurtské párky,
- Na závarku cestoviny podľa chuti,
- 1 ks - stredná cibuľa,
- 1 ks - stredná mrkva,
- 1 kúsok - zeler,
- 1 ks - stredný petržlen,
- 1 štipka - mletá červená paprika,
- 5 ks - nové korenie,
- 2 ks - bobkový list,
- Podľa chuti - majoránka,
- 2 PL - slnečnicový olej,
- 5 ks - čierne korenie,
- soľ - podľa chuti,
Recept na frankfurtskú polievku. Foto - Slávka
Postup receptu na najlepšiu frankfurtskú polievku
- Cibuľu nakrájame na drobné kocky, potom vysmažíme na oleji. Odporúčame dať soľ už do smaženia cibule, pustí si tak šťavu a smaží sa rovnomerne. Pridáme taktiež nakrájanú zeleninu a cez noc namočenú šošovicu. Posypeme červenou mletou paprikou a zalejeme vodou (stačí tak 2 dcl, aby bolo všetko akurát zaliate).
- Dochutíme novým a čiernym korením, pridáme bobkový list a varíme asi pol hodinu až do zmäknutia zeleniny a šošovice.
- Nasleduje pridanie závarky. Ak vám zostalo cesto z pagáčov, koláčov či iného pečiva, nevyhadzujte ho. Hodí sa ako výborná závarka namiesto kupovanej cestoviny. Ak nie, nič sa nedeje. Pokojne vysypte časť menšieho druhu cestovín z vrecka. Len pozor na ich rozvarenie.
- Na záver varenia (posledné 2 – 3 minúty) pridáme nakrájané párky a až úplne do vypnutej polievky trochu majoránky. Ak treba, pridáme ešte soľ a máme navarené pre celú rodinku.
- Pripravte si túto luxusnú frankfurtskú polievku aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.
Želáme vám aj vašim deťom dobrú chuť!