Najlepšia čínska ostrokyslá polievka s kuracím mäsom, tradičná čínska chuť po slovensky. Vyskúšajte jednoduchý recept na ázijskú špecialitu z kuchyne portálu Ženy v meste.

Ostrokyslá polievka s kuracím mäsom

Máte radi čínsku kuchyňu? Kung-pao, jarné rolky, ryžové rezance, všetko známe pojmy z reštaurácie, zvyčajne nazývanej Panda. To, čo však každá dobrá čínska reštaurácia tradične ponúka vždy, určite je, ostrokyslá polievka.

Nájdete ju na každom jedálnom lístku čínskej kuchyne, no úplne jednoduché je, pripraviť si ju aj doma, v slovenskej kuchyni. Stačí zohnať pár ingrediencií, bez ktorých ostrokyslú polievku nie je možné pripraviť.

Zázvor, sójová omáčka, ryžový ocot, tofu, tenké ryžové rezance a neodmysliteľné vajíčko – to všetko veci, ktoré do ostrokyslej omáčky patria.

Na webe zenyvmeste.sk teraz nájdete presný postup ako si pripraviť čínsku ostrokyslú polievku v domácich podmienkach. Máme aj recept na kuracie mäso na čínsky spôsob.

  • - Čas prípravy (celkovo spolu):  80 minút
  • - Čas tepelnej úpravy: 80 minút
  • - Počet porcií: 6

Vyskúšajte aj recept na čínske opekané rezance s kuracím mäsom a vajcom

Ingrediencie na pravú čínsku ostrokyslú polievku

(na 6 porcií)

  • 150 g tofu,
  • 1 kg kuracích krídeliek,
  • 1 KL nastrúhaného čerstvého zázvoru,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 PL sójovej omáčky,
  • 1 PL ryžového octu,
  • 2 PL repkového oleja,
  • 100 tenkých ryžových rezancov,
  • ¼ KL čierneho mletého korenia,
  • ¼ chilli papričky,
  • 2 vajíčka,
  • 1 KL soli,
  • rôzne druhy zeleniny (mrkva, pór, červená paprika, bambusové výhonky, huby šitake)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Najlepšia ostrokyslá polievka, tradičná čínska chuť zo slovenskej kuchyne. Autorka receptu a foto - Slávka

Ostrokyslá polievka, tradičná čínska, postup receptu

  1. Kuracie krídelká dáme variť do osolenej vody (varia sa asi hodinu).
  2. Na oleji opražíme tofu, pridáme nastrúhaný cesnak aj zázvor, tiež trochu sójovej omáčky.
  3. Kuracie krídelka vyberieme (mäso môžeme dať späť do polievky), do vývaru dáme variť na drobné pásiky nakrájanú zeleninu, nasekané chilli - asi 5 min.
  4. Pridáme ešte sójovú omáčku, ryžový ocot, korenie a tiež rezance (pozor, tie sú uvarené veľmi rýchlo, stačí asi 2 min.)
  5. Už do vypnutej polievky ešte pridáme rozšľahané vajíčka.
  6. Pripravte si ostrokyslú polievku podľa nášho fotoreceptu - kliknite

Dobrú chuť.