Pripraviť si kuracie mäso na prírodno je cesta stravovať sa o niečo zdravšie. Pripravte si s nami obed z kuracieho mäsa podľa receptu z webu Ženyvmeste.sk.

Kuracie rezne na prírodno, fotorecept - kliknite

  •  Čas prípravy (celkovo spolu): 50 minút
  •  Čas pečenia: 30 minút
  •  Počet porcií: 4  

Je u nás nesmierne populárne. Kuracie mäso, najmä prsia, je často zaručá istota s ktorou nemôžete netrafiť do čierneho.

Ak už nemáte chuť mäso stále len vyprážať, kedže to ani nie je práve zdravé, skúste takúto ľahšiu verziu kuracích rezňov na prírodno.

Tento recept je zaujímavý najmä pre svoju jednoduchosť, malé množstvo ingrediencií a tiež skvelý výsledok. Niekedy netreba vymýšľať, veľa koreniť, komplikovať. 

Stačí si vziať úplne obyčajné mäso z kuracích pŕs, trochu múky, cibuľku, k tomu zeleninu a podarí sa vám uvariť ľahší obed či večeru.

Skúste si to podľa receptu Dobrá kuchyňa, pochutí si skutočne celá rodina. Máme pre vás aj recept na výborné kuracie rezne v cestíčku z portálu Dobrá kuchyňa

Ingrediencie na kuracie na prírodno

(4 porcie)

  • 600 g - kuracie prsia,
  • 50 g - hladká múka, 
  • 3 hrste - mrazená zelenina,
  • 1 ks - cibuľa strednej veľkosti,
  • 1 kávová lyžička - červená mletá paprika, 
  • 2 polievkové lyžice - maslo alebo olej, 
  • Podľa chuti - soľ

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Šťavnaté kuracie rezne na prírodno, obľúbený rodinný recept. Foto - Slávka 

Postup receptu na kuracie rezne na prírodno

  1. Jemne naklepané a osolené kuracie mäso obalíme v múke.
  2. Kúsky mäsa opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. 
  3. Vo výpeku smažíme cibuľku na kocky, pridáme červenú mletú papriku a vodu.
  4. Vložíme späť mäso a tiež zeleninu, dusíme až do zmäknutia. Môžeme podávať s ryžou.
  5. Pripravte si výborné kuracie rezne na prírodno aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť!