Recept na výborný špargľový krém. Krémové polievky mám najradšej, pretože nezáleží na tom, ako v príprave pokrájate zeleninu. Výsledok je vždy rovnaký, hovorí foodbloger Michal Hornický.
Výborný Špargľový krém - recept zo špargle
Špargľovú som robil prvýkrát, skombinoval som viac receptov podľa toho, čo sa mi pozdávalo. A vyšlo to dobre. Niekto zvykne polievku zahusťovať zásmažkou alebo zemiakom. Ak sa vám zdá príliš riedka, radšej použite ten zemiak…
Mimochodom, na fotke je lyžica z kubánskych koloniálnych čias (vraj), kúpená na trhu v mojom obľúbenom meste Trinidad, ktoré toho roku oslavuje 500. výročie založenia.
Vyskúšajte aj recept na najlepšiu krémovú cvikľovú polievku 🙂
Výborný špargľový krém
- 4 porcie
- 500 g zelenej špargle
- 1 cibuľa
- 750 ml kuracieho vývaru
- 1 dl bieleho vína
- 200 ml smotany na šľahanie
- citrónová kôra z 1 citróna
- citrónová šťava
- maslo
- olivový olej, čierne korenie, muškátový oriešok, soľ
Recept na výborný špargľový krém. Foto - archív
Výborný Špargľový krém - recept zo špargle - postup
- Zo špargle odstráňte spodnú drevnatú (bielu) časť a ošúpte ju. Hlavičky špargle odrežte a odložte si ich bokom, zvyšok pokrájajte na menšie časti.
- Na oleji speňte nakrájanú cibuľu. Pridajte kúsky pokrájanej špargle a podlejte bielym vínom. Nechajte odpariť a zalejte kuracím vývarom. Takto povarte asi 10 minút. Potom pridajte smotanu a citrónovú kôru.
- Polievku rozmixujte a preceďte cez sitko, aby sa v ňom zachytili väčšie časti a vlásky špargle. Chceme predsa jemný krém :-) Polievku ešte povarte, pridajte čierne korenie a soľ.
- Odstavte z plameňa a vhoďte kocku masla. Miešajte, pokým sa maslo rozpustí. Ak necháte maslo roztopiť bez miešania, vytvoria sa v polievke mastné oká. Maslo krém mierne zahustí.
- Na panvici roztopte maslo a opražte na ňom (asi 3 minúty) špargľové hlavičky. Osoľte a pokvapkajte citrónovou šťavou. Polievku naservírujte, ozdobte olivovým olejom, špargľovými hlavičkami a posypte muškátovým orieškom.
Dobrú chuť. 👍
Vybrali sme pre vás aj tradičný recept na fazuľovú polievku bez múky - kliknite