Jemnučká bábovka s pudingom, úžasný recept. bezlepkovú bábovku z pudingových práškov si pripravíte úplne jednoducho. Nech sa páči. Ďalší úžasný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. 

Jemnučká bábovka s pudingom, bezlepková - fotorecept kliknite

Bábovku z pudingových práškov ste už vyskúšali? Ešte nie? Potom je ten správny čas. Naša bábovka je jemnučká ako pierko, veľmi chutná a dokonca vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Príprava vám nezaberie veľa času a pohostíte aj väčšiu návštevu. 

Nejaký výborný koláčik na nedeľu? Tak potom podľa receptu kuchyne portálu Ženy v meste. Chutná a šťavnatá bábovka nikdy nesklame. Je skvelá na oslavy, výlety, alebo len tak, ku kávičke.

Prečítate si aj recept na výbornú hrnčekovú čerešňovú bublaninu

Hrnčeková pudingová bábovka

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 45-50 minút
  • Počet kusov: 16 

 

 

Výborná bábovka s pudingom, jemnučká a bez lepku - ingrediencie

 hrnček 200 ml

  • 5 ks vajce
  • štipka soli
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1 hrnček oleja (roztopeného masla)
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 4 ks pudingový prášok 40 g (napr. čokoládový, jahodový, kokosový, vanilkový)
  • na vymastenie formy: maslo, strúhaný kokos (bezlepková diéta) alebo hrubá múka

 

 
Jemnučká bábovka z pudingových práškov, bezlepková. Foto - Nela
 

 Výborná bábovka s pudingom - postup receptu

  1. Formu na bábovku dôkladne vytrieme maslom a vysypeme kokosom alebo hrubou múkou. Žĺtky si oddelíme od bielkov. Následne bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. V druhej miske šľaháme žĺtky s cukrami do peny. Ďalej zašľaháme olej, potom prášok do pečiva. Nakoniec opatrne zapracujeme sneh z bielkov.
  2. Nadýchané cesto si rozdelíme do štyroch misiek. Múku v tomto recepte nepoužívame. Vďaka pudingovým práškom bude táto bábovka vhodná aj pri bezlepkovej diéte. Potrebujeme štyri pudingové prášky rôznej chuti a farby. Bábovka tak bude aj pekne vyzerať. Do každej misky s cestom opatrne zapracujeme suchý puding.
  3. Rúru si predhrejeme na 180 oC . Do vymastenej a vysypanej formy pomaly vrstvíme farebné cestá. Bábovku vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 35 minút. Rúru neotvárame, aby bábovka nepľasla. Po tomto čase teplotu znížime na 160 oC a pečieme podľa potreby približne 15 minút. Upečenú ju necháme poriadne vychladiť.

Tip na záver: Bábovku nakrájajte na kúsky, pridajte kopček zmrzliny alebo šľahačky, poukladajte čerstvé ovocie podľa chuti. Vylepšite ešte medovkou. Úžasná sladkosť očarí nejeden maškrtný jazýček.

Pripravili sme pre vás recept na rýchlu špaldovú bublaninu s ovocím