Tradičné jedlo starých mám, domáce tvarohové rezance so smotanou na sladko sa len tak z našej kuchyne nestratia. Sladká chuť rezancov s tvarohom proste znamená detstvo. Pripravte si ich spolu s nami, určite si ich opäť zamilujete

Tvarohové rezance so smotanou na sladko

  •  Čas prípravy (celkovo spolu): 40 minút
  •  Čas varenia: 10 minút (hotové rezance vyplávajú na povrch)
  •  Počet porcií: 4

Tvarohové rezance sú pochutinou, ktorú si obľúbi skutočne každý. Portál Ženy v meste vám prináša recept, ako si tento tradičný pokrm pripraviť nasladko. Postup na prípravu týchto cestovín s tvarohom je veľmi jednoduchý, rýchly a výsledok stojí za to. Skúste si ho aj vy!

Moja babka si vždy na drevenej doske urobila najprv kopček z múky. Do kopčeka vyhĺbila rukou priehlbinku na vajíčko a soľ a šikovne s príborovým nožíkom prihadzovala múku od okrajov do stredu, potom premiešavala.

Pomaly prilievala vodu, až sa sformovalo cestíčko. Cesto na tieto hrubé rezance vypracovala nahladko vždy ručne. Máme pre vás aj recept na skvelé tvarohové cestoviny na slano aj sladko podľa webu Dobrá kuchyňa

Ingrediencie na domáce hrubé tvarohové rezance

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Domáce rezance s tvarohom a sladkou smotanou, overený recept. Foto - Lucia

Postup receptu na sladké domáce rezance s tvarohom a smotanou

  1. Múku, vajce a soľ spracujeme pomocou noža na cesto, prilievame vodu a keď už máme všetko zmiešané a cesto dosť tuhé, dobre ho vymiesime rukou dotuha.
  2. Cesto za stáleho miesenia vyformujeme na bochník. Necháme ho chvíľku odpočinúť a rozvaľkáme na tenko. Pri vaľkaní cesto poprašujeme múkou.
  3. Rozvaľkané cesto necháme zaschnúť. Rozkrájame na širšie pláty (asi 10 cm), ktoré poukladáme na seba. Potom ich pokrájame na rezance. Rezance krájame také široké, ako máme hrubé cesto, aby boli okrúhle.
  4. Do vriacej osolenej vody hodíme pripravené rezance, zamiešame a necháme chvíľu vyvariť.
  5. Keď sú rezance hotové, vyplávajú na povrch. Vyberieme ich dierkovanou varechou a necháme dobre odkvapkať. Vyvarené rezance dávame na plech s olejom a pomiešame, aby sa nezlepili.
  6. Cesto na rezance je univerzálne. Dajú sa z neho pripraviť rezance na slano s vajíčkom alebo na sladko s orechmi, makom či džemom. Ja som ich však celé detstvo jedla s tvarohom, cukrom a preliate studenou šľahačkovou smotanou. Každopádne, dochutenie je úplne na vás.

Prajeme vám dobrú chuť!