Jednoduché kuracie soté so zeleninou. Vyskúšajte zdravý a chutný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Garantujeme, že si pochutí celá rodina.

Najlepšie kuracie soté so zeleninou - fotorecept kliknite

Chutné a rýchle kuracie soté so zeleninou. Skvelý fit recept aj pre začiatočníkov. Ponúkame verziu bez lepku, vynikajúce jedlo pre celú rodinu.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Najlepšie kuracie mäso v marináde, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto, silný kurací vývar a veľa iných. Nech sa páči, inšpirujte sa kuracie prsia a kuracie mäso - najlepšie recepty, kliknite

Ako novinku dnes uvádzame fantastické kuracie soté so zeleninou. Vyskúšajte.

Vyskúšajte aj lahodnú chrenovú omáčku s kuracím mäsom

 

 

Kuracie soté so zeleninou - recept za pár minút

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Tepelná príprava: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

Fantastické kuracie soté so zeleninou - ingrediencie

  • 500 g kuracie prsia
  • 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 1 ks malá mladá cuketa
  • 2 ks mrkva strednej veľkosti
  • 2 plné hrste mrazeného hrášku
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo iné obľúbené miešané korenie (čína, gyros, grilovacie korenie a pod.)
  • na zahustenie: malá lyžička Solamylu rozmiešaná v troške vody (môžeme aj vynechať)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšie kuracie soté so zeleninou. Foto - Nela

 

 

Fantastické kuracie soté so zeleninou - postup receptu 

  1. Kuracie mäso umyjeme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kocky. Kuracie mäso okoreníme obľúbeným korením.
  2. Mrkvu očistíme, umyjeme a nastrúhame na rezance. Cuketu tiež umyjeme (nešúpeme) a nastrúhame tiež na rezance.
  3. Pripravíme si mrazený zelený hrášok. Ak je sezóna mladého zeleného hrášku, je to výborná voľba do kuracieho soté.
  4. Kvalitnú panvicu dobre rozpálime, pridáme maslo (olivový olej) a nadrobno nakrájanú cibuľu. Orestujeme do sklovita. 
  5. K cibuli pridáme mäso, môžeme aj polievkovú lyžicu mletej červenej papriky. Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo, zbledne.
  6. K mäsu pridáme zeleninu, opražíme 10 minút. Potom panvicu prikryjeme a všetko restujeme na nižšom stupni 5 minút. 
  7. Potom mäso so zeleninou podlejeme horúcou vodou (cca 2,5 dl), dochutíme ak je treba, prikryjeme a dusíme do mäkka. 
  8. Ak chcete prírodnú omáčku hustejšiu, zahustíme ju Solamylom, ktorý rozmiešame v troške vody. Prevaríme a podávame.

Tip na záver: Kuracie mäso si pripravme deň vopred. Nakrájané na kocky ho vložme do misky, pridajme polievkovú lyžicu oleja a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajme, uložme do chladničky na pár hodín. Mäsko bude omnoho chutnejšie a jemnejšie, rýchlejšie sa udusí, ušetríme si aj čas pri samotnej príprave.

Želáme dobrú chuť.

Pripravili sme pre vás recept aj pre deti na skvelé kuracie ragú s ryžou