Jednoduché kuracie soté so zeleninou je zdravý a chutný recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Garantujeme, že si pochutí celá rodina.
Kuracie soté so zeleninou
Chutné a rýchle kuracie soté je skvelý fit recept aj pre začiatočníkov. Ponúkame verziu bez lepku, vynikajúce jedlo pre celú rodinu.
Prišli ste z práce neskoro a nechce sa vám variť nič komplikované? Ale máte chuť na niečo naozaj chutné. Riešením by naozaj mohlo byť toto soté.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho receptov z kuracieho mäsa. Myslíme na vás a recepty pripravujeme tak, aby neboli komplikované, ale aby prieniesli ten najlepší pomer vynaloženej práce ku skvelej chuti.
Najlepšie kuracie mäso v marináde, výborné pečené kuracie stehná, pravá živánska z kuracieho mäsa, skvelé rizoto, silný kurací vývar a veľa iných. Nech sa páči, inšpirujte sa.
Ako dnes pre vás máme fantastické kuracie soté so zeleninou. Vyskúšajte aj lahodnú chrenovú omáčku s kuracím mäsom
- Čas prípravy: 30 minút
- Tepelná príprava: 30 minút
- Počet porcií: 4-5
Ingrediencie na prípravu kuracieho soté so zeleninou
- 500 g kuracie prsia,
- 2 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja,
- 1 ks väčšia cibuľa,
- 1 ks malá mladá cuketa,
- 2 ks mrkva strednej veľkosti,
- 2 plné hrste mrazeného hrášku,
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, kurkuma (výborná na kĺby, pôsobí aj protizápalovo) alebo iné obľúbené miešané korenie (čína, gyros, grilovacie korenie a pod.)
- na zahustenie: malá lyžička Solamylu rozmiešaná v troške vody (môžeme aj vynechať)
Postup receptu na fantastické kuracie soté so zeleninou
- Kuracie mäso umyjeme, dobre osušíme a nakrájame na menšie kocky. Kuracie mäso okoreníme obľúbeným korením.
- Mrkvu očistíme, umyjeme a nastrúhame na rezance. Cuketu tiež umyjeme (nešúpeme) a nastrúhame tiež na rezance. Pripravíme si mrazený zelený hrášok. Ak je sezóna mladého zeleného hrášku, je to výborná voľba do kuracieho soté.
- Kvalitnú panvicu dobre rozpálime, pridáme maslo (olivový olej) a nadrobno nakrájanú cibuľu. Orestujeme do sklovita. K cibuli pridáme mäso, môžeme aj polievkovú lyžicu mletej červenej papriky. Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo, zbledne.
- K mäsu pridáme zeleninu, opražíme 10 minút. Potom panvicu prikryjeme a všetko restujeme na nižšom stupni 5 minút. Potom mäso so zeleninou podlejeme horúcou vodou (cca 2,5 dl), dochutíme ak je treba, prikryjeme a dusíme do mäkka. Ak chcete prírodnú omáčku hustejšiu, zahustíme ju Solamylom, ktorý rozmiešame v troške vody. Prevaríme a podávame.
Tip na záver: Kuracie mäso si pripravme deň vopred. Nakrájané na kocky ho vložme do misky, pridajme polievkovú lyžicu oleja a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešajme, uložme do chladničky na pár hodín. Kuracie soté bude omnoho chutnejšie a jemnejšie, rýchlejšie sa udusí, ušetríme si aj čas pri samotnej príprave.
Želáme dobrú chuť. Pripravili sme pre vás najlepšie recepty ako pripraviť kuracie prsia