Vynikajúci bravčový špíz, pri príprave ktorého sa aj zabavíte. Recept na prípravu bravčového špízu podľa overeného receptu z kuchyne Ženy v meste.

Bravčový špíz, fotorecept - kliknite

  •  Čas prípravy (celkovo spolu): 100 minút
  •  Čas pečenia: 60 minút
  •  Počet porcií: 6

Na webe zenyvmeste.sk si ukážeme najtradičnejšiu kombináciu bravčového mäsa zo stehna s klobáskou, cibuľou a údenou slaninou. Azda jediná najdôležitejšia vec, na ktorú je treba dať ozaj pozor je, aby sa mäso príliš nevysušilo. Tomu zabraňuje dôkladné podliatie a alobal.

Na prípravu dobrého špízu nie je treba veľa. Stačia aj obyčajné drevenné špajdle a potom už len čokoľvek, aké máte najradšej. Či už sú to šampiňóny alebo hrubostenná paprika, cibuľka, nejaká tá klobáska a samozrejme, mäso, fantázii sa medze nekladú.

Každý si môže zvoliť, čo si bude napichovať na špajdle a ešte ho to bude aj baviť. Keď sa človek dostane do tej fázy, že bude rozmýšľať len o tom, ktorá kocka či kúsok nasleduje, je to obrovský relax. Rýchlo zabudnete na svoje každodenné povinnosti či starosti. Máme pre vás aj recept na najlepšie ražniči z bravčového mäsa na panvici podľa webu Dobrá kuchyňa

Ingrediencie na vynikajúci bravčový špíz

(6 porcií)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Vynikajúci bravčový špíz, overený recept. Foto - Slávka

Postup receptu na bravčový špíz

  1. Mäso nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme.
  2. Klobásku aj cibuľu si nakrájame na kolieska, slaninu na kocky.
  3. Všetko postupne napichujeme na špajdle, ingrediencie špízu striedame. Pokračujeme, až kým neminieme všetky ingrediencie, alebo všetky špajdle.
  4. Špízy ešte pred pečením podlejeme asi 0,5 dcl vody a prvých 40 minút pečieme na 180 stupňov pod alobalom. Potom odkryjeme a dopekáme ešte 20 minút.
  5. Pripravte si vynikajúce špízy z bravčového mäsa aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Želáme vám dobrú chuť!