Pečená cuketa so syrom zapečená v rúre je hitom nášho leta. Príprava pečenej cukety so syrom je jednoduchá a výsledok je výborný. Poďme si ju pripraviť s našim overeným receptom.

Pečená cuketa so syrom, top recept

Chrumkavá cuketa upečená v jenskom skle je výborná pochúťka. Hodí sa aj ako príloha, ale skvelá je aj samostatne. 

Cuketa je veľký hit posledných rokov po celom Slovensku, rovnako aj tento rok. Najlepšie recepty ako si ju doma pripraviť hľadajú na internete tisíce Sloveniek a Slovákov.

Dôvod je jednoduchý. Je dostupná a lacná, ľahko si ju vypestujete aj doma. A pečená cuketa so syrom skvele chutí. Ak sa dochutí a správne pripraví, nenájde sa nikto komu by nechutila. Vyskúšajte. Máme pre vás aj 20 najlepších fit receptov z cukety.

 

Ingrediencie na pečenú cuketu so syrom

  • 2 mladé cukety,
  • 5 (aspoň) sušených paradajok,
  • 200 g balkánského syra,
  • hrsť kôpru,
  • Na dochutenie: soľ, čierne korenie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na pečenú cuketu so syrom aj na plechu

1. Pripravené cukety si rozkrojíme na polovicu a vložíme do jenskej misy, alebo na plechu. Všetky kúsky cukety dáme do predhriatej rúry na 170 stupňov na asi 20 minút. Následne z cukety vydlabeme mäkké vnútro so semiačkami.

2. Vydlabané vnútro vymiešame so sušenými paradajkami nakrájanými na malé kocky a rovnako nakrájaným balkánskym syrom. Touto zmesou (množstvo pridajte podľa chuti) naplníme okorenené cukety a dáme ešte na približne 15 minúť do rúry.

3. Na záver zapečenú cuketu so syrom posypeme nadrobno nakrájaným kôprom. Zapekané cukety môžu kraľovať na vašom stole sólo, alebo môžu poslúžiť aj ako originálna príloha k mäsu.

A takto to na záver vyzerá. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj ďalšie recepty z cukety, napríklad cuketové čipsy, ktoré sú pomerne novým fenoménom v kulinárstve.