Pečená tekvica Hokkaidó so zeleninou je ďalší overený recept ako si pripraviť veľmi populárnu tekvicu Hokkaidó.

Zapekaná tekvica Hokkaidó so zeleninou

Táto zapekaná zelenina je veľmi zdravý a jednoduchý, ale napriek tomu úžasný recept, ktorý si určite zamilujete. Hlavnou časťou je tekvica Hokkaidó, ktorá dodáva celému receptu znamenitú sladkastú chuť.

Ale ak by ste ju chceli na kyslo, tu je zaujímavý recept na chutnú polievku. Tu je aj hokkaido polievka so zázvorom. A tu je recept na Hokkaido polievku.

A tu je recept na pečenú hokkaido polievku. Viac receptov od Juraja Haršanyiho nájdete na jeho webe cookhomey.com - kliknite

Ingrediencie

  • 500 g tekvice (hokkaidó),
  • 2 PL olivového oleja,
  • 1 zelená paprika,
  • 1 červená paprika,
  • 1 strúčik cesnaku (na jemno nakrájaný),
  • 1 baklažán,
  • 1 červená cibuľa,
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru (nastrúhaný),
  • 200 ml zeleninového vývaru,
  • 200 g syru feta,
  • 200 ml smotany na varenie,
  • 1 ČL oregana,
  • 1 ČL tymiánu (čerstvý),
  • Hrsť čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate,
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Zapekaná tekvica Hokkaidó so zeleninou, overený recept. Foto - Juraj Haršanyi

Postup receptu na pečenú tekvicu Hokkaidó so zeleninou

  1. Umyte a nakrájajte si všetku zeleninu na menšie kocky (tekvicu, papriku, cibuľu, baklažán). Šupku na Hokkaidó môžete ponechať. Tá obsahuje veľa vitamínov.
  2. Vo väčšej panvici zohrejte olivový olej a pridajte postupne nakrájanú zeleninu. Začnite tekvicou, povarte zopár minút a posledný vložte baklažán. Osoľte a okoreňte.
  3. Pridajte na jemno nakrájaný cesnak a čerstvo nastrúhaný zázvor. Dochuťte oreganom a tymiánom. Pridať môžete i mletú červenú papriku. Dobre premiešajte
  4. Za občasného miešania nechajte variť asi 8 minút. Potom zalejte zeleninovým vývarom, premiešajte a pridajte na kocky nakrájaný feta syr.
  5. Vlejte smotanu na varenie a jemne zamiešajte. Panvicu vložte do vyhriatej rúry na 200 stupňov na približne 30 minút. Ak vaša panvica nie je vhodná do rúry, premiestnite všetko do pekáča.
  6. Po pol hodinke vytiahnite z rúry a ozdobte čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou. Nechajte aspoň 15 minút odpočívať.

Dobrú chuť! Skúste aj recept na pyré z Hokkaido tekvice.