Pripravte si kuracie Kung Pao podľa tohto receptu čínskeho kuchárskeho majstra. Skvelé originálne jednoduché kung pao s ryžou a so zeleninou.

Kuracie Kung Pao

Každý, kto kedy ochutnal čínske jedlo, isto pozná Kung Pao. Mnohí Slováci si ho priam zamilovali. Pripravte si naše originál kung pao podľa overeného receptu čínskeho kuchárskeho majstra.

Ide o skutočne zdravý a ľahší typ pokrmu vzhľadom k tomu, že pozostáva z diétneho kuracieho mäsa, veľkého objemu zeleniny, pričom sa smaží na minimálnom množstve oleja.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 30 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 15 minút
  • Počet porcií: 4

Čínsku kuchárski majstri skrátka vedia, čo je pre zdravie človeka prospešné, zároveň dobre chutí, ba čo viac lahodí aj oku vďaka množstve pestrofarebnej čerstvej zeleniny.

Web zenyvmeste.sk vám prenáša fotorecept, kde si krok po kroku ukážeme, ako na to. Alebo vyskúšajte recept na chrumkavé kuracie krídelká. Máme aj recept na pečené kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch. Máme aj recept na kuracie mäso na čínsky spôsob.

Ingrediencie na kuracie Kung Pao so zeleninou

(4 porcie)

  • 0,5 kg kuracích pŕs,
  • 2 PL slnečnicového oleja,
  • ¼ KL soli,
  • ½ KL korenia piatich vôní,
  • ¼ KL mletého nového korenia,
  • 2 mrkvy,
  • 2 petržleny (alebo bambusové výhonky),
  • ½ póru,
  • ½ červenej papriky,
  • kúsok zázvoru,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 2 PL sójovej omáčky,
  • ½ PL ryžového octu,
  • 1 KL hnedého cukru alebo medu,
  • čínske rezance (alebo ryža)
  • 1 PL solamylu (alternatívne)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Kuracie Kung Pao podľa overeného receptu čínskeho kuchárskeho majstra. Foto - Slávka

Postup receptu na kung pao s ryžou, alebo rezancami

  1. Čínske rezance si pripravíme podľa návodu na obale.
  2. Kuracie mäso si nakrájame na rovnomerné kúsky.
  3. Smažíme na troche oleja, osolíme.
  4. Pridáme asi 1 dcl vody, ešte nastrúhame zázvor a cesnak, dodáme sójovú omáčku, hnedý cukor a ryžový ocot.
  5. Nasledujú ešte korenia a na malé pásiky nakrájaná zelenina. Už len veľmi krátko podusíme, zelenina môže zostať chrumkavá. Niektorí kuchári pridávajú do omáčky na záver aj solamyl, zriedený s vodou. Môže sa, ale nemusí.
  6. Podávame za horúca na čerstvo pripravených čínskych rezancoch alebo s ryžou.
  7. Pripravte si skvelé kung pao aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť. A vyskúšajte aj náš recept na rezance z bravčového karé