Kuracie krídelká podľa originálnej ázijskej receptúry od žien v meste.  Pochutnajte si na chrumkavých kuracích krídlách pripravených v rúre u vás doma.

Kuracie krídelká

Medzi tradičné recepty, ktoré pripravujú ázijskí kuchárski majstri, patrí nielen Kung-Pao či ostro-kyslá polievka alebo kura na sečuánsky spôsob.

Vynikajúci výsledok vznikne, ak sa tajomná kombinácií ázijských chutí spojí, čím si v pohodlí svojho domova pripravíte napríklad aj neodolateľne voňavé bravčové rebierka alebo kuracie krídelká. Hlavnou zásadou je, že ázijská kuchyňa kombinuje štyri základné chute: sladké, slané, kyslé a pikantné.

Dôležité ale je, aby človek trafil ten správy pomer. K tomu korenie piatich vôní (dostať ho v každom dobrom ázijskom obchode) a máte na stole neuveriteľne dobrú a voňavú pochúťku.

Ukážeme si následne ako pripraviť kuracie krídelká na ázijský spôsob. Môžu sa piecť v rúre, no pre milovníkov grilu odporúčame aj tento spôsob prípravy. Vznikne tak ešte ďalšia jemne zaúdená príchuť.

  • Čas prípravy: 20 minút,
  • Čas tepelnej úpravy: 60 minút,
  • Počet porcií: 4,

Vyskúšajte aj recept na kuracie mäso v marináde, alebo vyskúšajte recept na kuracie pečené stehná v rúre. Máme aj recept na kuracie mäso na čínsky spôsob.

Ingrediencie na kuracie krídelká

(Potrebujeme na 4 porcie)

  • 1,5 kg kuracích krídeliek bez hrotov,
  • 2 PL ryžového octu,
  • 1 PL medu,
  • 2 PL ustricovej omáčky (môžeme nahradiť sójovkou),
  • kúsok čerstvého zázvoru,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1/5 KL korenia piatich vôní,
  • 1 KL soli štipka chilli (nemusí byť),
  • 2 PL repkového oleja,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup na prípravu chrumkavých kuracích krídielok

  1. Nastrúhame si cesnak aj zázvor.


     
  2. Pridáme korenie piatich vôní a tiež chilli.


     
  3. Nasledujú med, ocot a ustricová omáčka. Dôkladne premiešame.


     
  4. Krídelká v zmesi dôsledne obalíme.


     
  5. Kuracie krídelká dáme na naolejovaný plech a na povrchu posolíme.


     
  6. Pečieme zhruba hodinu na 200 stupňov Celzia.

Dobrú chuť. Hotové kuracie krídelká podávame napríklad s coleslaw šalátom.