Najlepšie rezy Jozef, vyskúšaný recept portálu Ženy v meste na overený sladký koláč. Dostali ste odrazu chuť na niečo sladké? Neváhajte a pripravte si s nami skvelý rez Jozef. Určite nebudete ľutovať.

Rezy Jozef, rýchly sladký koláč

 

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 45 minút
  • Čas pečenia: 12 minút na 175°C
  • Počet porcií: 10

Veľakrát nám príde, že pečieme dookola stále to isté. Všetky možné druhy muffinov, nepečené cheesecaky, ovocné bublaniny alebo jablkové štrúdle, či iné zákusky.. Chce to zmenu! 

Rezy Jozef predstavujú skvelú kakaovú pochúťku, ktorou nepochybne oslovíte každú návštevu. Recept na tento dezert nie je vôbec komplikovaný ani časovo náročný.

No a samotný výsledok! Perfektný dobíjač energie. Nestrácajte čas a pripravte si s nami tie najlepšie Jozefove rezy podľa receptu zo ženského webu Ženy v meste. Máme pre vás aj tradičný babičkin recept na najlepší kakaový závin z webu Dobrá kuchyňa

Ingrediencie na korpus

  • 5 vajec,
  • 100 g práškového cukru,
  • 30 g kakaa,
  • 30 g polohrubej múky

Ingrediencie na plnku

  • 16 KL cukru,
  • 100 ml vody,
  • 1 PL kakaa,
  • 200 g masla

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Najlepšie rezy Jozef, overený sladký recept. Foto - Lucia.

Postup receptu na rezy Jozef

  1. Vymiešame štyri žĺtky a jedno celé vajce s cukrom do peny. Potom do tejto zmesi vmiešame kakao a múku. Vyšľaháme sneh zo štyroch bielkov a opatrne všetko spolu spojíme. Dáme piecť na vymastený plech vyložený papierom na pečenie.
  2. Pripravíme si drevenú dosku a dobre ju pocukríme práškovým cukrom. Upečený korpus tu vyklopíme a necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si uvaríme krém z cukru, vody a kakaa. Necháme tiež vychladnúť a až potom ho vyšľaháme spolu s maslom.
  4. Pripravený korpus rozrežeme pozdĺžne na dva rovnaké pláty. Krém si rozdelíme tak, aby sme ním naplnili korpus a ešte nám zostalo aj na potretie vrchu a obtretie bokov. Hotový rez dáme odležať aspoň na dve hodiny na chladné miesto.

Nech vám chutia!