Najjemnejší strúhaný tvarohový koláč, overený babičkin recept. Tento koláčik vám rozhodne pochutí najmä v studenom období s čajíkom či výbornou kávičkou. Ale neprehráte s ním ani počas horúceho leta. Pripravte si ho s nami podľa nášho receptu!

Tvarohový strúhaný koláč, fotorecept - kliknite

  •  Čas prípravy (celkovo spolu): 60 minút
  •  Čas pečenia: 30 minút
  •  Počet porcií: 28

Sú koláče, ktoré sú módne a sú aj také ktoré nijakým módnym trendom nepodliehajú. Za hodinku ste zase v čase svojho detstva.

S týmto strúhaným tvarohovým koláčom naozaj zabudnete, že existuje nejaký čas. Ak existuje chuťový teleport, tak je to táto sladká dobrota.

Koláčik je naozaj výborný a šťavnatý. Občas sa úplne dokonale nepodarí a býva suchší, no tento recept vám zaručí, že to tak určite nebude. 

Skúste si podľa tohoto receptu na webe dobrá kuchyňa pripraviť overený recept na babičkin koláč. Máme pre vás aj top recept na hrnčekový koláč s tvarohom a ovocím z webu dobrakuchyna.sk

Ingrediencie na strúhaný tvarohový koláč

(28 kúskov)

  • 400 g hladkej múky,
  • 4 polievkové lyžice kakaa,
  • 500 g hrudkovitého jemného tvarohu,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 200 g hnedého cukru,
  • 5 ks vajec,
  • 250 g masla,
  • 1 balíček citrónového cukru,
  • 1 balíček kypriaceho prášku,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Šťavnatý babičkin strúhaný tvarohový koláč, overený recept. Foto - Michaela

Postup receptu na babičkin koláčik

  1. Hladká múka, hnedý cukor, kakao, prášok do pečiva. Najprv zmiešame suché ingrediencie.
  2. Vajce a maslo pridáme do suchej zmesi.
  3. Vzniknuté cesto odložíme do mraziaku, bude sa ľahšie strúhať.
  4. Následne si pripravíme tvarohové plnku. Oddelíme si žĺtka od bielok. Zmiešame tvaroh, žĺtka, hnedý cukor, vanilkový cukor a citrónový cukor. Do vzniknutej zmesi zamiešame sneh z bielok.
  5. Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto vytiahneme z mraziaku a celé nastrúhame.
  6. Polovicu nastrúhaného cesta nasypeme na plech a zľahka popritláčame. Na zmes potom rozotrieme pripravenú tvarohovú plnku.
  7. A po plnke opäť prichádza na rad druhá polovica nastrúhaného cesta. A šup do trúby na 180°C na 30 minút. Po upečení môžete koláčik posypať práškovým cukrom, avšak koláčik je chutne sladký aj bez toho.
  8. Pripravte si babičkin strúhaný koláč aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť!