Letná ľahká zeleninová polievka. Jednoduchý recept na polievku, ktorá je výživná, zdravá a od ktorej nepriberiete. Nech sa páči, recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Letná ľahká zeleninová polievka - fotorecept kliknite

Trhy sú počas leta plné mladej voňavej zeleniny. Čo tak si pripraviť výbornú ľahkú polievku nabitú vitamínmi? Kuchyňa portálu Ženy v meste vám prináša jednoduchý recept na letnú zeleninovú polievku, ktorá si určite zaslúži vašu pozornosť.

Letná zeleninová polievka chutí a vonia fantasticky. Má málo kalórií a jej príprava vám nezaberie veľa času. Prečo si ju teda nepripraviť? Nech sa páči. Nechajte si chutnať. 

Deťom najviac chutí zeleninová polievka s krupicovými haluškami, recept kliknite

Letná ľahká zeleninová polievka

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia: 20 minút
  • Počet porcií: 5-6

 

 

Ľahká zeleninová polievka - ingrediencie

  • polievková lyžica olivového oleja
  • polievková lyžica masla
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 3 ks mrkva strednej veľkosti
  • 2 ks zemiak strednej veľkosti
  • 1 ks petržlen strednej veľkosti
  • 1/4 kalerábu strednej veľkosti
  • malý kúsok zeleru
  • 2 ks väčšia ružička karfiolu
  • 2 ks cherry paradajka
  • 2 strúčiky cesnaku (nemusí byť)
  • na dochutenie: mletá červená paprika, celá (drevná) rasca, kurkuma, celé čierne korenie, soľ, vegeta bez soli, čerstvé bylinky

 

Letná zeleninová polievka, výživná a zdravá. Foto - Nela

 

Ľahká zeleninová polievka - postup receptu

  1. Mrkvy, zemiaky, petržlen, kaleráb, zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kocky. Zeleninu môžeme nastrúhať aj na strúhadle, polievočka sa skôr uvarí. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky. Paradajky umyjeme. Cesnak olúpeme. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle a olivovom oleji ju opražíme do sklovita.
  2. Pridáme mrkvu a restujeme cca 5 minút, aby pustila farbu a chuť. Pridáme zemiaky, petržlen, kaleráb, zeler, karfiol, celé paradajky, celý cesnak a odrezaný vrch z petržlenu (v tejto časti je najviac vitamínov a chutí). Zeleninu zasypeme polievkovou lyžicou mletej červenej papriky, malou lyžičkou rasce, troškou kurkumy.
  3. Ďalej pridáme tri zrniečka celého čierneho korenia, soľ a vegetu bez soli. Premiešame a prilejeme 1,5 l vody. Môžeme vložiť aj vetvičky petržlenovej vňaťe a pažítky kvôli chuti. Polievku varíme 15 minút pod pokrievkou, podľa potreby. Ak sa vám zdá hustá, prilejeme vodu. Dochutíme a dozdobíme nasekanými bylinkami.

Tip na záver: Zdá sa vám polievka príliš diétna? Môžete do nej zavariť krupicové alebo špaldové halušky, cestoviny, ale aj ovsené vločky.

Dobrú chuť.

Vybrali sme pre vás recept na výbornú cuketovú polievku, od ktorej zaručene nepriberiete