Letná ľahká zeleninová polievka. Ponúkame vám jednoduchý recept na polievku, ktorá je výživná, zdravá, navyše od nej nepriberiete. Nech sa páči, recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Letná zeleninová polievka

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia: 20 minút
  • Počet porcií: 5-6

Trhy sú počas leta plné mladej voňavej a čerstvej zeleniny. Čo tak si z nej pripraviť výbornú ľahkú polievku, nabitú vitamínmi, minerálmi a vlákninou? Portál Ženy v meste vám prináša jednoduchý recept na letnú zeleninovú polievku, ktorá si určite zaslúži vašu pozornosť.

Vôňa a chuť zeleninovej polievky z výberu najlepšej, čerstvej a zdravej zeleniny si určite podmaní aj vás. Polievka má málo kalórií a jej príprava vám nezaberie veľa času. Prečo si ju teda nepripraviť? Nech sa páči. Nechajte si chutnať. 

Deťom najviac chutí zeleninová polievka s krupicovými haluškami.

Ingrediencie do zeleninovej polievky

  • polievková lyžica olivového oleja
  • polievková lyžica masla
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 3 ks mrkva strednej veľkosti
  • 2 ks zemiak strednej veľkosti
  • 1 ks petržlen strednej veľkosti
  • 1/4 kalerábu strednej veľkosti
  • malý kúsok zeleru
  • 2 ks väčšia ružička karfiolu
  • 2 ks cherry paradajka
  • 2 strúčiky cesnaku (nemusí byť)
  • na dochutenie: mletá červená paprika, celá (drevná) rasca, kurkuma, celé čierne korenie, soľ, vegeta bez soli, čerstvé bylinky

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Zeleninová polievka - postup receptu

  1. Mrkvy, zemiaky, petržlen, kaleráb, zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kocky. Zeleninu môžeme nastrúhať aj na strúhadle, polievočka sa skôr uvarí. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky. Paradajky umyjeme. Cesnak olúpeme. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle a olivovom oleji ju opražíme do sklovita.


     
  2. Pridáme mrkvu a restujeme cca 5 minút, aby pustila farbu a chuť. Pridáme zemiaky, petržlen, kaleráb, zeler, karfiol, celé paradajky, celý cesnak a odrezaný vrch z petržlenu (v tejto časti je najviac vitamínov a chutí). Zeleninu zasypeme polievkovou lyžicou mletej červenej papriky, malou lyžičkou rasce, troškou kurkumy.


     
  3. Ďalej pridáme tri zrniečka celého čierneho korenia, soľ a vegetu bez soli. Premiešame a prilejeme 1,5 l vody. Môžeme vložiť aj vetvičky petržlenovej vňaťe a pažítky kvôli chuti. Polievku varíme 15 minút pod pokrievkou, podľa potreby. Ak sa vám zdá hustá, prilejeme vodu. Dochutíme a dozdobíme nasekanými bylinkami.

Tip na záver: Zdá sa vám polievka príliš diétna? Môžete do nej zavariť krupicové alebo špaldové halušky, cestoviny, ale aj ovsené vločky.

Dobrú chuť. Vybrali sme pre vás aj recept na výbornú cuketovú polievku, od ktorej zaručene nepriberiete.