Najlepšie babičkine bryndzové pirohy podľa originálneho slovenského receptu. Príprava bryndzových pirohov je trošku náročnejšia, ale nič čo by ste pri troške odhodlania nezvládli.

Bryndzové pirohy

Poďte s nami na najlepšie bryndzové pirohy. Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky totiž vždy neskutočne dobre funguje. 

Tradičným slovenským jedlom spod Tatier od babičky sú nesporne bryndzové halušky. Ide o jedlo, ktoré určite ochutnal každý Slovák. No obľúbilo si ho aj množstvo zahraničných gurmánov, ktorí majú radi našu kuchyňu.

Isto si ich pripravujú aj doma znova a znova. Istou obmenou, možno ešte zaujímavejšou, sú bryndzové pirohy.

Zloženie tohto pokrmu je takmer totožné, rozdielna je len forma a spôsob prípravy v porovnaní s klasickými bryndzovými haluškami.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 60 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 20 minút
  • Počet porcií: 6

Bryndzové pirohy treba rozhodne vyskúšať, pretože ide o ešte zaujímavejšiu verziu slovenskej klasiky. Máme pre vás fotorecept obľúbeného webu Ženy v meste. Prípadne vyskúšajte náš recept na kapustové halušky, alebo ten na zemiakové placky.

Ingrediencie na babičkine bryndzové pirohy

(Potrebujeme na 6 porcií)

  • 300 g hladkej múky,
  • 600 g uvarených sypkých zemiakov,
  • 1 KL soli,
  • 1 vajce,
  • 250 g bryndze,
  • 1 kyslá smotana,
  • 150 g prerastenej slaniny,
  • 1 mladá cibuľka,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu bryndzových pirohov

  1. Uvarené zemiaky si dôkladne roztlačíme.


     
  2. Pridáme múku, vajce, soľ a spracujeme si cesto.


     
  3. Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske.


     
  4. Pomocou formičky na pirohy vytvarujeme cestíčka.


     
  5. Do stredu každej pirohy dáme bryndzu, minieme asi polovicu z nej. Zvyšok bryndze si necháme na omáčku.


     
  6. Zvinieme a boky dôkladne spojíme.


     
  7. Varíme vo vode 7 až 10 minút podľa veľkosti pirohov.


     
  8. Povyberáme, medzitým si pripravíme omáčku: zmiešame bryndzu so smotanou.


     
  9. Posmažíme slaninku nakrájanú na kocky, úplne na záver k tomu môžeme pridať posmažiť aj cibuľku. Bryndzové pirohy servírujeme.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na skvelú kulajdu.