Najlepšie babičkine bryndzové pirohy podľa originálneho slovenského receptu. Príprava bryndzových pirohov je trošku náročnejšia, ale nič čo by ste pri troške odhodlania nezvládli.

Bryndzové pirohy

Poďte s nami na najlepšie bryndzové pirohy. Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky totiž vždy neskutočne dobre funguje. 

Tradičným slovenským jedlom spod Tatier od babičky sú nesporne bryndzové halušky. Ide o jedlo, ktoré určite ochutnal každý Slovák. No obľúbilo si ho aj množstvo zahraničných gurmánov, ktorí majú radi našu kuchyňu.

Isto si ich pripravujú aj doma znova a znova. Istou obmenou, možno ešte zaujímavejšou, sú bryndzové pirohy. Ide vskutko o tradičné babičkine jedlo.

Jeho zloženie je takmer totožné ako v prípade spomínaných halušiek, rozdielna je len forma a spôsob prípravy v porovnaní.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 60 minút,
  • Čas tepelnej úpravy: 20 minút,
  • Počet porcií: 6,

Bryndzové pirohy treba rozhodne vyskúšať, pretože ide o ešte zaujímavejšiu verziu slovenskej klasiky. Máme pre vás fotorecept obľúbeného webu Ženy v meste. Prípadne vyskúšajte náš recept na kapustové halušky, alebo ten na zemiakové placky. Skúste aj recept na najlepšie klasické cesto na pirohy. Skúste aj nápady na najlepšie plnky do pirohov.

Ingrediencie na babičkine bryndzové pirohy

(Potrebujeme na 6 porcií)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu bryndzových pirohov

  1. Uvarené zemiaky si dôkladne roztlačíme.


     
  2. Pridáme múku, vajce, soľ a spracujeme si cesto.


     
  3. Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske.


     
  4. Pomocou formičky na pirohy vytvarujeme cestíčka.


     
  5. Do stredu každej pirohy dáme bryndzu, minieme asi polovicu z nej. Zvyšok bryndze si necháme na omáčku.


     
  6. Zvinieme a boky dôkladne spojíme.


     
  7. Varíme vo vode 7 až 10 minút podľa veľkosti pirohov.


     
  8. Povyberáme, medzitým si pripravíme omáčku: zmiešame bryndzu so smotanou.


     
  9. Posmažíme slaninku nakrájanú na kocky, úplne na záver k tomu môžeme pridať posmažiť aj cibuľku. Bryndzové pirohy servírujeme.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na skvelú kulajdu. Alebo aj babičkine recepty na obed.