Najlepšie babičkine bryndzové pirohy podľa originálneho slovenského receptu. Príprava bryndzových pirohov je trošku náročnejšia, ale nič čo by ste pri troške odhodlania nezvládli.
Bryndzové pirohy
Poďte s nami na najlepšie bryndzové pirohy. Kombinácia zemiakov, bryndze a slaninky totiž vždy neskutočne dobre funguje.
Tradičným slovenským jedlom spod Tatier od babičky sú nesporne bryndzové halušky. Ide o jedlo, ktoré určite ochutnal každý Slovák. No obľúbilo si ho aj množstvo zahraničných gurmánov, ktorí majú radi našu kuchyňu.
Isto si ich pripravujú aj doma znova a znova. Istou obmenou, možno ešte zaujímavejšou, sú bryndzové pirohy. Ide vskutko o tradičné babičkine jedlo.
Jeho zloženie je takmer totožné ako v prípade spomínaných halušiek, rozdielna je len forma a spôsob prípravy v porovnaní.
- Čas prípravy (celkovo spolu): 60 minút,
- Čas tepelnej úpravy: 20 minút,
- Počet porcií: 6,
Bryndzové pirohy treba rozhodne vyskúšať, pretože ide o ešte zaujímavejšiu verziu slovenskej klasiky. Máme pre vás fotorecept obľúbeného webu Ženy v meste. Prípadne vyskúšajte náš recept na kapustové halušky, alebo ten na zemiakové placky.
Ingrediencie na babičkine bryndzové pirohy
(Potrebujeme na 6 porcií)
- 300 g hladkej múky,
- 600 g uvarených sypkých zemiakov,
- 1 KL soli,
- 1 vajce,
- 250 g bryndze,
- 1 kyslá smotana,
- 150 g prerastenej slaniny,
- 1 mladá cibuľka,
Postup receptu na prípravu bryndzových pirohov
- Uvarené zemiaky si dôkladne roztlačíme.
- Pridáme múku, vajce, soľ a spracujeme si cesto.
- Cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske.
- Pomocou formičky na pirohy vytvarujeme cestíčka.
- Do stredu každej pirohy dáme bryndzu, minieme asi polovicu z nej. Zvyšok bryndze si necháme na omáčku.
- Zvinieme a boky dôkladne spojíme.
- Varíme vo vode 7 až 10 minút podľa veľkosti pirohov.
- Povyberáme, medzitým si pripravíme omáčku: zmiešame bryndzu so smotanou.
- Posmažíme slaninku nakrájanú na kocky, úplne na záver k tomu môžeme pridať posmažiť aj cibuľku. Bryndzové pirohy servírujeme.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na skvelú kulajdu.