Pštrosie vajcia, vyskúšaný recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Slávnostná pochúťka, ktorá každého vášho hosťa milo prekvapí – pštrosie vajcia.

Najlepšie pštrosie vajcia, vyskúšaný fotorecept - kliknite

Pštrosie alebo niekedy nazývané aj škótske vajcia sa dajú považovať za výnimočnejšie, slávnostnejšie jedlo. Pokiaľ očakávate vzácnu návštevu a chcete sa popýšiť tým, čo v kuchyni dokážete, neváhajte si ich pripraviť. Nie je to nič zložité.

Stačí dodržať pár zásad. Asi najdôležitejšie je mať správne uvarené vajíčka a tiež spracovať si dôkladne mäsovú zmes. Niekedy sa môže stať, že pštrosie vajíčka sa pri smažení rozpadnú, ale ak ich obalíte v kvalitnom trojobale, nehrozí to.

Odporúča sa tiež smažiť ich v hlbokom oleji, aby boli celé ponorené, ideálne vo fritéze. Vtedy je výsledok zaručený. Na webe zenyvmeste.sk si presne vysvetlíme krok po kroku ako postupovať.

  • - Čas prípravy (celkovo spolu):  50 minút
  • - Čas tepelnej úpravy: 20 minút
  • - Počet porcií: 4

Máme pre vás aj recept na mäsové guľky s ryžou bez strúhanky

Ingrediencie na pštrosie vajcia

(4 porcie)

  • 0,5 kg mletého bravčového mäsa,
  •  1 KL mletého čierneho korenia,
  • 1 KL soli,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 4 varené vajcia,
  • 2 vajcia na obaľovanie,
  • 3 PL hladkej múky,
  • 4 PL strúhanky repkový olej na smaženie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Najlepšie pštrosie vajcia, vyskúšaný recept. Foto - Slávka

Najlepšie pštrosie vajcia, vyskúšaný recept

  1. Pripravíme si mäsovú zmes, osolíme, okoreníme, dodáme nastrúhaný cesnak. Dôležité je nepridávať žiadne namočené pečivo či chlieb ako do klasických fašírok, práve vtedy by sa pštrosie vajcia mohli rozpadnúť.
  2. Zmes dôkladne premiesime, aby sa všetky súčasti spojili a zostala pevná.
  3. Z mäsovej zmesi si vytvarujeme placku a položíme na ňu uvarené vajíčka (7 minút čistého varenia).
  4. Vytvarujeme si guličku, pričom vajíčko sme dôkladne ukryli. Obalíme ju v múke.
  5. Potom v rozšľahanom vajíčku.
  6. Následne v strúhanke. Pokračujeme, až kým takto nepripravíme všetky vajíčka v mäsovej zmesi.
  7. Pštrosie vajcia dáme smažiť do hlbokého oleja. Ak treba, otočíme ich.
  8. Musia byť krásne zlatisté a presmažené z každej strany. Pštrosie vajcia je ideálne podávať s piré zemiakmi.
  9. Pripravte si pštrosie vajcia aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť.