Skvelá tradičná veľkonočná paska, overený recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si s nami skvelú veľkonočnú pochúťku.

Tradičná veľkonočná paska, overený recept

Veľkonočná paska alebo inak aj mazanec je, ako už sám názov napovedá, vo veľkonočnom období na stoloch klasikou.

Je výborná buď s masielkom, tvarohom či samotná s Grankom.

S veľkonočnou paskou je deň skrátka hneď sviatočnejší a pokojne to nemusí byť iba ten počas sviatkov jari.

Vyskúšajte si tento jednoduchý recept na veľkonočnú pasku aj Vy! Pokojne aj hocikedy inokedy.

Máme pre vás desiatky skvelých receptov na Veľkú noc - kliknite

 

 

Veľkonočná paska - ingrediencie

  • 200 mililitrov mlieka,
  • 20 gramov droždia,
  • 80 gramov kryštálového cukru,
  • 1 balík vanilínového cukru,
  • 400 gramov polohrubej múky,
  • 3 žĺtky,
  • 1 celé vajce,
  • 100 gramov masla,
  • 20 gramov plátkov mandlí,
  • trošku masla na vymastenie tortovej formy,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Tradičná veľkonočná paska z kvásku, overený recept. Foto - Jaja

 

Recept na veľkonočnú pasku - postup receptu

  1. Najskôr si z vlažného mieka, kryštálového cukru a droždia si pripravíme kvások tým, že ich spolu zmiešame a necháme aspoň 10 minút pracovať.
  2. Počas toho si spolu vymiešame múku, vanilínový cukor, zmäknuté maslo nakrájané na kocky a žĺtky.
  3. Následne kvások pridáme do cesta a poriadne miešame, až kým nedostaneme rovnomerné, vláčne cesto. To necháme v mise prikryté utierkou hodinu na teplom mieste, kým nám pekne nevykysne.
  4. Dokonale vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku, kde ho rozdelíme na 4 časti. Z tých vytvoríme 4 bochníčky rovnakej veľkosti a uložíme do maslom vymastenej tortovej formy jeden vedľa druhého.
  5. Celé vajce si roztrepeme, aby sa nám žĺtko a bielko spolu zmiešali. Potrieme ním celý vrch bochníčkov. Na to ešte nasypeme mandľové plátky.
  6. Veľkonočnú pasku dáme do predhriatej rúry a pečieme v rúre na 180 stupňov približne 40-45 minút.

Hotovo - dobrú chuť!

Vyskúšajte aj náš recept na najlepšie klasické moravské koláče