Fantastické kokosové laskonky, recept originál. Skúste tento výborný recept na tradičné domáce pečivo z kuchyne portálu Ženy v meste.
Fantastické kokosové laskonky - fotorecept kliknite
Kokosové laskonky patria medzi koláčiky, ktoré pre hostí pripravujem najradšej.
Nielen preto, lebo milujem sladké, kokos a ich akékoľvek dobré kombinácie, ale aj preto, lebo je veľmi jednoduché spraviť z nich bezlepkovú verziu (stačí nahradiť hladkú múku v plnke kokosovou).
V rodine totiž máme niekoľko členov, ktorí sa musia riadiť bezlepkovou stravou, no napriek tomu si radi pochutnajú na dobrých sladkostiach (nielen) ku káve.
Vyskúšajte aj recept na skvelý orechový koláč s lekvárom, ľahký a rýchly recept
Recept pre vás
Výborné kokosové laskonky - ingrediencie
Snehový obal
- 6 vaječných bielok
- 300 gramov kryštálového cukru
- 100 gramov práškového cukru
- 180 gramov strúhaného kokosu
- Trošku masla alebo Hery na vymastenie
Krém
- 250 gramov masla
- 200 gramov práškového cukru
- 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu
- 100 ml mlieka
- 20 gramov hladkej múky (bezlepková alternatíva: kokosová múka)
- papier na pečenie
Fantastické kokosové laskonky, recept originál. Foto - Jaja
Fantastické kokosové laskonky - postup receptu
- Bielky s krupicovým cukrom poriadne vyšľaháme do tuhej peny. Šľaháme nad parou, aby bola pena naozaj hustá a tuhá.
- Keď nám pena vychladne, opatrne do nej vmiešame práškový cukor a strúhaný kokos.
- Na plech položíme papier na pečenie, ktorý ešte jemne pomastíme maslom. Vďaka tomu sa nám snehové laskonky budú po upečení omnoho jednoduchšie vyberať.
- Na papier na pečenie položíme formu a kokosový sneh nakopíme do jej otvorov. Kôpky pritlačíme a stierkou zarovnáme tak, aby pekne kopírovali formu.
- Formu opatrne odstránime a pokračujeme na ďalšom plechu, až kým neminieme všetko snehové cesto.
- Kokosový sneh dávame do rúry predhriatej na 110 stupňov a pečieme približne 50 minút.
- Do malého hrnca dáme skaramelizovať približne 5 lyžíc práškového cukru.
- Do karamelu pridáme mlieko. Následne pridáme múku a vytvoríme tak “puding”, ktorý necháme vychladnúť. Kým nám zmes chladne, občas ju premiešame.
- Maslo zmiešame so zvyšným cukrom. Postupne pridávame vychladnutú karamelovú zmes.
- Upečené laskonky si rozložíme. Jednu laskonku naplníme krémom a spojíme druhou. Pokračujeme, až kým nemáme hotové všetky laskonky
Hotovo - dobrú chuť! 😍
Vyskúšajte aj recept na najlepšie špaldové sušienky, tradičné vianočné pečivo