Fantastické kokosové laskonky, recept originál. Skúste tento výborný recept na tradičné domáce pečivo z kuchyne portálu Ženy v meste.

Fantastické kokosové laskonky - fotorecept kliknite

Kokosové laskonky patria medzi koláčiky, ktoré pre hostí pripravujem najradšej.

Nielen preto, lebo milujem sladké, kokos a ich akékoľvek dobré kombinácie, ale aj preto, lebo je veľmi jednoduché spraviť z nich bezlepkovú verziu (stačí nahradiť hladkú múku v plnke kokosovou).

V rodine totiž máme niekoľko členov, ktorí sa musia riadiť bezlepkovou stravou, no napriek tomu si radi pochutnajú na dobrých sladkostiach (nielen) ku káve.

Vyskúšajte aj recept na skvelý orechový koláč s lekvárom, ľahký a rýchly recept

 

 

Výborné kokosové laskonky - ingrediencie

Snehový obal

  • 6 vaječných bielok
  • 300 gramov kryštálového cukru
  • 100 gramov práškového cukru
  • 180 gramov strúhaného kokosu
  • Trošku masla alebo Hery na vymastenie

Krém

  • 250 gramov masla
  • 200 gramov práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice strúhaného kokosu
  • 100 ml mlieka
  • 20 gramov hladkej múky (bezlepková alternatíva: kokosová múka)
  • papier na pečenie

 

🛒 [OBJAVTE Východnú Moravu: Raj pre cykloturistov, milovníkov prírody a wellness - KLIKNITE tu]

 

Fantastické kokosové laskonky, recept originál. Foto - Jaja

 

Fantastické kokosové laskonky - postup receptu

  1. Bielky s krupicovým cukrom poriadne vyšľaháme do tuhej peny. Šľaháme nad parou, aby bola pena naozaj hustá a tuhá.
  2. Keď nám pena vychladne, opatrne do nej vmiešame práškový cukor a strúhaný kokos.
  3. Na plech položíme papier na pečenie, ktorý ešte jemne pomastíme maslom. Vďaka tomu sa nám snehové laskonky budú po upečení omnoho jednoduchšie vyberať.
  4. Na papier na pečenie položíme formu a kokosový sneh nakopíme do jej otvorov. Kôpky pritlačíme a stierkou zarovnáme tak, aby pekne kopírovali formu.
  5. Formu opatrne odstránime a pokračujeme na ďalšom plechu, až kým neminieme všetko snehové cesto.
  6. Kokosový sneh dávame do rúry predhriatej na 110 stupňov a pečieme približne 50 minút.
  7. Do malého hrnca dáme skaramelizovať približne 5 lyžíc práškového cukru.
  8. Do karamelu pridáme mlieko. Následne pridáme múku a vytvoríme tak “puding”, ktorý necháme vychladnúť. Kým nám zmes chladne, občas ju premiešame.
  9. Maslo zmiešame so zvyšným cukrom. Postupne pridávame vychladnutú karamelovú zmes.
  10. Upečené laskonky si rozložíme. Jednu laskonku naplníme krémom a spojíme druhou. Pokračujeme, až kým nemáme hotové všetky laskonky

Hotovo - dobrú chuť! 😍

Vyskúšajte aj recept na najlepšie špaldové sušienky, tradičné vianočné pečivo