Domáce čokoládové guľky, recept so značkou Ženy v meste a guľky, ktoré sú neskutočne dobré. Nech sa páči, vyskúšajte náš jednoduchý overený recept.

Čokoládové guľky pripravené doma sa hodia nielen na oslavy, opekačky, ale len tak, na maškrtenie. Sú zdravšie, lebo sú zo špaldovej múky, plné čokolády, nie príliš sladké. Chutia neodolateľne.

Domáce čokoládové guľky, neskutočne dobré - fotorecept kliknite

Neskutočne dobré domáce čokoládové guľky, šťavnaté a plné čokolády si vaše deti zamilujú. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila ďalší skvelý recept na úžasnú dobrotu.

Oplatí sa vyskúšať aj recept na obľúbené domáce kokosové guľky rafaello, jednoduché, nepečené

Domáce čokoládové guľky, šťavnaté a chutné

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 20 minút
  • Počet kusov: 50

 

 

Domáce čokoládové guľky - ingrediencie

hrnček 250 ml

  • 1 a 1/2 hrnčeka hladká špaldová múka (ovsená múka)
  • 200 g tmavá čokoláda (min. 52%)
  • 3 ks väčšie vajce
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 3 polievkové lyžice horúcej vody
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1 ks prášok do pečiva
  • štipka soli
  • pohár obľúbeného džemu (najlepšie marhuľového)
  • na obaľovanie: kokos, kakao, mleté orechy alebo mandle
 

Domáce čokoládové guľky, neskutočne dobré. Foto - Nela

Vynikajúce domáce čokoládové guľky - postup receptu

  1. Upečieme si čokoládové cesto. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Začíname bielkami, aby sme nemuseli umývať metličky. Žĺtky vyšľaháme s cukrami do peny, pridáme horúcu vodu, prešľaháme.
  2. Vo vodnom kúpeli rozputíme čokoládu. K žĺtkovej pene prišľaháme olej, vlažné mlieko a vlažnú čokoládu, nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver varechou opatrne zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
  3. Plech (cca 28x38) vystelieme papierom na pečenie a na neho roztvrtvíme cesto, ktoré pečieme pri teplote 180 oC 20 minút. Necháme ho trochu prechladnúť a rozmrvíme do väčšej misy. Pridáme džem a vymiesime hmotu.
  4. Čokoládovú hmotu ochutnáme, ak máme radi sladšie, môžeme pridať ešte džem alebo práškový cukor. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v kokose. Môžeme zvoliť aj kakao, mleté orechy či mandle.

Tip na záver: Pripravte si domáce čokoládové guľky s marhuľovým džemom, namáčajte ich v čokoládovej poleve a budú vám pripomínať úžasnú Sacherovu tortu.

Dobrú chuť. 

Prečítajte si aj recept na jogurtový koláč s ovocím, ktorý zmizne rýchlo