Domáce čokoládové guľky podľa receptu so značkou Ženy v meste. Guľky, ktoré sú neskutočne dobré. Nech sa páči, vyskúšajte náš jednoduchý overený recept.

Čokoládové guľky

Čokoládové guľky pripravené doma sa hodia nielen na oslavy, opekačky, ale len tak, na maškrtenie. Sú zdravšie, lebo sú zo špaldovej múky, plné čokolády, nie príliš sladké. Chutia neodolateľne.

Neskutočne dobré domáce čokoládové guľky, šťavnaté a plné čokolády si vaše deti zamilujú. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravila ďalší skvelý recept na úžasnú dobrotu.

Oplatí sa vyskúšať aj recept na marlenka guličky, alebo ten na kokosové pusinky. Skvelý je aj recept na slané pečivo. A myslíte, že je toto recept na originál guľky Raffaello?

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 20 minút
  • Počet kusov: 50

Ingrediencie na domáce čokoládové guľky

- hrnček 250 ml

  • 1 a 1/2 hrnčeka hladká špaldová múka (ovsená múka),
  • 200 g tmavá čokoláda (min. 52%),
  • 3 ks väčšie vajce,
  • 1/2 hrnčeka mlieka,
  • 1/4 hrnčeka oleja,
  • 3 polievkové lyžice horúcej vody,
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru,
  • 1 ks vanilínový cukor,
  • 1 ks prášok do pečiva,
  • štipka soli,
  • pohár obľúbeného džemu (najlepšie marhuľového),
  • na obaľovanie: kokos, kakao, mleté orechy alebo mandle,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

 

Domáce čokoládové guľky, neskutočne dobré. Foto - Nela

Postup receptu na domáce čokoládové guľky

  1. Upečieme si čokoládové cesto. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Začíname bielkami, aby sme nemuseli umývať metličky. Žĺtky vyšľaháme s cukrami do peny, pridáme horúcu vodu, prešľaháme.
  2. Vo vodnom kúpeli rozputíme čokoládu. K žĺtkovej pene prišľaháme olej, vlažné mlieko a vlažnú čokoládu, nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver varechou opatrne zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
  3. Plech (cca 28x38) vystelieme papierom na pečenie a na neho roztvrtvíme cesto, ktoré pečieme pri teplote 180 oC 20 minút. Necháme ho trochu prechladnúť a rozmrvíme do väčšej misy. Pridáme džem a vymiesime hmotu.
  4. Čokoládovú hmotu ochutnáme, ak máme radi sladšie, môžeme pridať ešte džem alebo práškový cukor. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v kokose. Môžeme zvoliť aj kakao, mleté orechy či mandle.

Tip na záver: Pripravte si domáce čokoládové guľky s marhuľovým džemom, namáčajte ich v čokoládovej poleve a budú vám pripomínať úžasnú Sacherovu tortu. Dobrú chuť. Prečítajte si aj recept na kokosové guľky