Najlepšie vínové pečivo, sladké aj slané koláčiky, recept originál. Výborné vínové koláčiky. Vyskúšajte recept na chutné vianočné pečivo z kuchyne portálu Ženy v meste.

Chutné vínové koláčiky k Vianociam určite patria. Deň za dňom ubieha, kde tu už aj nasnežilo, vianočné pesničky vyhrávajú. Blíži sa čas Vianoc.

Vínové koláčiky

My ženy už máme naponáhlo, rozmýšľame čo ešte dokúpiť, poniektoré už majú napečené, iné sa zasa chystajú. Suché vínové pečivo si môžete upiecť v predstihu, pretože dlho vydrží. Potrebujete iba maslo, múku, víno a cukor.

Portál Ženy v meste si pre vás pripravil ďalší obľúbený recept na jednoduché vínové pečivo. Z jedného cesta urobíte aj sladkú, ale aj slanú verziu vianočných koláčikov. Tie slané sú vhodné aj pre diabetikov. Vyskúšajte, určite vám zachutia. Alebo skúste najlepšie slané pečivo.

Vyskúšajte aj recept na medovo orechový fit koláčik, alebo kokosové rožky.

Recept na sladké aj slané vínové pečivo

  • Čas prípravy:  30 minút
  • Čas pečenia: 12 minút
  • Počet kusov: 240 (záleží od veľkosti)  

Ingrediencie na vínové koláčiky

  • 250 g maslo,
  • 300 g hladká múka,
  • 7 polievkových lyžíc bieleho suchého vína,

na obaľovanie:

  • 3 ks vanilínový cukor,
  • kopcovitá lyžica práškového cukru,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

 

Recept na vínové koláčiky. Foto - Nela

 

Postup receptu na vínové koláčiky

  1. Cesto musí aspoň 4 hodiny postáť, takže si ho pripravíme skôr, aj deň predtým.
  2.  Maslo nastrúhame na strúhadle (ak použijeme zmäknuté nie je to potrebné). Pridáme víno a hladkú múku. Vymiesime cesto. Dáme do chladu aspoň na 4 hodiny.  
  3. Cesto vyberieme a necháme trošku zmäknúť. Rozdelíme ho na dva bochníčky a na doske posypanej  múkou vyvaľkáme plát o hrúbke 3 mm. Vykrajujeme tvary – hviezdičky, kvietočky, srdiečka.
  4. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 12 minút pri teplote 170o C.
  5. Ešte teplé obaľujeme v zmesi cukru (vanilkového a práškového). Pri slanej verzii cukor vynecháme, neobaľujeme. 
  6. Z tejto dávky upečieme 2-3 plechy, záleží od veľkosti.
  7. Pečivo je veľmi chutné aj sladké, aj slané. Vydrží dlho. Skladujeme uzavreté v dóze.

Dobrú chuť.  Vyskúšajte aj recept na tradičné linecké cesto