Jednoduchá príprava slaného pečiva plneného šunkou a syrom webu ženy v meste prekvapí. Výsledkom je rýchle a čerstvé slané pečivo, ktorému sa určite potešia aj stravníci okolo sviatočného stola. 

Slané pečivo plnené syrom a šunkou

Plnené slané pečivo z lístkového cesta ponúka rýchly a jednoduchý recept z kuchyne portálu ženy v meste vhodný aj ako silvestrovské jednohubky.

Ak sa vám hoci aj počas Silvestra ohlási nečakaná návšteva, alebo treba deťom vymyslieť desiatu do školy, či jednoducho len chcete minút salámu či šunku, ktorá zostava v chladničke.

Všetko potrebné nájdete v chladničke a oslava Vianoc či Silvestra sa môže začať. Alebo aj akéhokoľvek iného sviatku. Stačí lístkové cesto. Má výhodu, že nemusí kysnúť a stále je pripravené na použitie.

Toto plnené slané pečivo najlepšie chutí ešte teplé, hneď po upečení. Ale pokojne si na ňom pochotíte aj ak je už studené. Vyskúšajte aj vianočný recept na vínové koláčiky, alebo aj recept na krehké slané pečivo. A tu je recept na tradičný balkánsky Burek. Tu je aj syrová roláda bez vaľkania. Vyskúšajte aj toto slané pečivo z lístkového cesta. Tu je aj recept na slané pečivo.

Ingrediencie na prípravu plneného slaného pečiva

(Potrebujeme na 12 porcií)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na slané plnené pečivo so syrom a šunkou

  1. Pripravíme si salámu, šunku, syr, kečup. Hotové lístkové cesto roztočíme a potrieme kečupom.


     
  2. Pridáme salámu a syr Poukladáme kolieska salámy, šunky, alebo kombináciu oboch. Na mäsovú vrstvu nastrúhame tvrdý syr. Môžme posypať rôznymi bylinkami. Môžeme ešte pofŕkať kečupom.


     
  3. Cesto zrolujeme na tesno.


     
  4. Zrolované cesto pokrájame ostrým nožom na asi 1-1,5 cm kolieska.


     
  5. Ukladáme na plech, ktorý sme vystlali pôvodným papierom zo zrolovaného cesta. Kolieska ukladáme na plech s menšími rozostupmi. Jemne narastú pri pečení. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Alebo iba vodou. Pečieme na 200 °C – cca 15-20 minút, kým dostanú peknú zlatú farbu.


     
  6. Plnené slané pečivo z lístkového cesta najlepšie ešte teplé.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na smotanovo syrové chuťovky. Alebo skúste aj výborné slané chuťovky.