Skvelé vianočné medvedie labky, recept originál. Vyskúšajte náš ďalší recept na výborné suché vianočné pečivo z kuchyne portálu Ženy v meste.
Vianočné medvedie labky - fotorecept kliknite
Medvedie labky patria k Vianociam. Čo sa týka vianočných zákuskov, ja som vždy inklinovala najmä k tým “suchým” typom drobného pečiva. A medvedie labky majú medzi nimi stále miesto.
Najskôr zvykneme spraviť jednu “skúšobnú” várku o pár týždňov skôr, na skúšku - no tie sa veľmi rýchlo “záhadne vyparia” ešte predtým, než sa doma objaví prvá vianočná výzdoba. A tak sa medvedie labky u nás doma musia robiť viackrát... 😍🎄
Vybrali sme pre vás aj recept na tradičné linecké koláčiky
Recept pre vás
Vianočné medvedie labky - ingrediencie
- 250 gramov Hery (prípadne iného tuku vhodného na pečenie)
- 350 gramov polohrubej múky
- 200 gramov mletých orechov (ja som použila vlašské, ale z lieskových sú labky tiež fajné)
- 220 gramov práškového cukru
- 2 balíčky škoricového cukru
- ½ balenia kypriaceho prášku do pečiva
- 50 gramov kakaa
- Kôra nastrúhaná najemno z jedného menšieho citróna
Vianočné medvedie labky, recept originál. Foto - Jaja
Výborné medvedie labky - postup receptu
- Všetky suroviny zmiešame. Neprestávame miesiť, kým sa nám suroviny pekne nepremiešajú. Takto zjednotené cesto necháme na pol hodinku “odpočívať” do chladničky.
- Cesto natlačíme do formičiek a tie poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 stupňoch približne dvanásť minút.
- Upečené medvedie labky môžeme vyklápať pokojne ešte teplé. Pre efekt poprášime trochou práškového cukru (sladké sú ale dosť aj bez neho, takže tento posledný krok môžeme bez výčitiek svedomia vynechať)
- Hotovo! Medvedie labky sú pripravené na konzumáciu.
Dobrú chuť!
Vybrali sme pre vás aj recept fantastické grilážky, domáce karamelové tyčinky