Skvelé vianočné medvedie labky, recept originál. Vyskúšajte náš ďalší recept na výborné suché vianočné pečivo z kuchyne portálu Ženy v meste.

Vianočné medvedie labky - fotorecept kliknite

Medvedie labky patria k Vianociam. Čo sa týka vianočných zákuskov, ja som vždy inklinovala najmä k tým “suchým” typom drobného pečiva. A medvedie labky majú medzi nimi stále miesto.

Najskôr zvykneme spraviť jednu “skúšobnú” várku o pár týždňov skôr, na skúšku - no tie sa veľmi rýchlo “záhadne vyparia” ešte predtým, než sa doma objaví prvá vianočná výzdoba. A tak sa medvedie labky u nás doma musia robiť viackrát... 😍🎄

Vybrali sme pre vás aj recept na tradičné linecké koláčiky

 

 

Vianočné medvedie labky - ingrediencie

  • 250 gramov Hery (prípadne iného tuku vhodného na pečenie)
  • 350 gramov polohrubej múky
  • 200 gramov mletých orechov (ja som použila vlašské, ale z lieskových sú labky tiež fajné)
  • 220 gramov práškového cukru
  • 2 balíčky škoricového cukru
  • ½ balenia kypriaceho prášku do pečiva
  • 50 gramov kakaa
  • Kôra nastrúhaná najemno z jedného menšieho citróna

 

 

Vianočné medvedie labky, recept originál. Foto - Jaja

 

Výborné medvedie labky - postup receptu

  1. Všetky suroviny zmiešame. Neprestávame miesiť, kým sa nám suroviny pekne nepremiešajú. Takto zjednotené cesto necháme na pol hodinku “odpočívať” do chladničky.
  2. Cesto natlačíme do formičiek a tie poukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 stupňoch približne dvanásť minút. 
  3. Upečené medvedie labky môžeme vyklápať pokojne ešte teplé. Pre efekt poprášime trochou práškového cukru (sladké sú ale dosť aj bez neho, takže tento posledný krok môžeme bez výčitiek svedomia vynechať)
  4. Hotovo! Medvedie labky sú pripravené na konzumáciu.

Dobrú chuť!

Vybrali sme pre vás aj recept fantastické grilážky, domáce karamelové tyčinky