Výborné jablkové rezy so šľahačkou sú u nás doma veľmi populárne. Vyskúšajte overený recept na prípravu jablkových rezov webu ženy v meste aj vy.

Jablkové rezy 

Keď už neviete, čo s úrodou jabĺk, vyskúšajte výborné jablkové rezy. Hodia sa ako dezert k nedeľnej káve alebo sladký koláč pre návštevu. Tento koláčik ponúka skvelé spojenie šťavnatých jabĺk a nadýchanej šľahačky v naozaj poctivej vrstve.

  • Doba prípravy: 25 minút
  • Doba pečenia: 20 minút
  • Počet porcií: 20

Jablkové koláče z ponuky portálu źeny v meste sú veľmi populárne. Špeciálne počas jesene. V čase keď je čerstvá úroda pozbieraná zo stromov je idálny čas na výborné jablkové koláče. Máme pre vás aj recept na jablkový koláč s pudingom, alebo ak máte chuť na jablkovú výživu.

Ingrediencie na prípravu jablkových rezov

  • 1 kg jabĺk,
  • 4 ks vanilkového cukru,
  • 3 ks vanilkové pudingu,
  • 6 ks vajíčok,
  • 20 dkg kryštálového cukru,
  • 20 dkg polohrubej múky,
  • 1 ks prášku do pečiva,
  • 600 ml vody,
  • 100 ml oleja,
  • 3 ks šľahačky v prášku,
  • 450 ml mlieka,
  • granko

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu jablkových rezov

  1. Jablká ošúpeme, postrúhame a dáme do hrnca s 300 ml vody a vanilkovým cukrom podusiť do mäkka cca 10 minút.


     
  2. V 200 ml vody si rozmiešame metličkou puding, zmes vlejeme k jablkám a vareškou 3 minúty miešame. Dáme schladiť mimo platňu.


     
  3. Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme sneh.


     
  4. Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom, potom dáme olej, 100ml vody, múku a prášok do pečiva. Na koniec vmiešame sneh.


     
  5. Plech vytrieme olejom, posypeme múkou a vylejeme cesto. Dáme piecť na 20 minút na 180 °C.


     
  6. Na vychladnutý korpus natrieme jablčnú náplň v rovnomernej vrstve.


     
  7. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu a vylejeme na korpus s jablčnou náplňou a posypeme grankom.

Dobrú chuť. Takýto je výsledok. Vyskúšajte aj náš tradičný jablkový koláč.