Najlepšie cesto na medovníky, overený recept. Pripravte si skvelé celoročné medovníky podľa receptu na cesto, o ktorý sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila autorka kuchárky Tak ma mama naučila.

Cesto na medovníky

Nielen na Vianoce, keď pod nohami vŕzga sneh, ale aj v lete, keď páli slnko, pečiem tieto chrumkavé medovníky. Overený recept ako si pripraviť cesto na medovníky, ktorý rozhodne patrí medzi najobľúbenejšie vianočné koláče.

S portálom Ženy v meste sa o tento recept podelila Lucia Chrenko, autorka unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila [kliknite].

Vyskúšajte cesto na medovníky aj v zime a potom aj v lete a napíšte nám do diskusie svoje skúsenosti z ich prípravy. Želáme vám dobrú chuť. Skúste aj náš recept na mäkké medovníky, alebo ten tradičný na linecké cesto.

Recept na cesto na medovníky

  • Pečieme na 175 °C
  • Pečieme 8 - 10 minút

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší kysnutý makovník, alebo recept na hneď mäkké perníčky.

Ingrediencie na prípravu cesta na medovníky

  • 500 g hladkej múky,
  • 125 g medu,
  • 125 g masla,
  • 150 g trstinového cukru,
  • 2 celé vajcia,
  • 2 KL mletej škorice,
  • 1 KL sódy bikarbóny,
  • 1 vajce na potieranie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

 

Cesto na medovníky. Foto - Tak ma mama naučila

Postup receptu na najlepšie cesto na medovníky

  1. Všetky suroviny spolu spracujeme a necháme odstáť v chlade, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Medovníkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
  2. Povykrajujeme tvary, aké sa nám hodia a páčia.
  3. Pečieme na papieri na pečenie, alebo si plech môžeme vytrieť včelím voskom, ktorý ešte viac zvýrazní vôňu medovníkov.
  4. Medovníky uložíme na plech a potrieme vyšľahaným vajíčkom.

Tip: Toto medovníkové cesto nemusí byť odstáte cez noc, alebo zarobené deň vopred. S cestom sa okamžite výborne pracuje.

Dobrú chuť. Vybrali sme pre vás aj recept na výborné tvarohové gombíky, skvelý tvarohový koláč