Najlepšie cesto na medovníky, overený recept. Pripravte si skvelé celoročné medovníky podľa receptu na cesto, o ktorý sa s kuchyňou portálu Ženy v meste podelila autorka kuchárky Tak ma mama naučila.
Cesto na medovníky
Nielen na Vianoce, keď pod nohami vŕzga sneh, ale aj v lete, keď páli slnko, pečiem tieto chrumkavé medovníky. Overený recept ako si pripraviť cesto na medovníky, ktorý rozhodne patrí medzi najobľúbenejšie vianočné koláče.
S portálom Ženy v meste sa o tento recept podelila Lucia Chrenko, autorka unikátnej kuchárskej knihy Tak ma mama naučila [kliknite].
Vyskúšajte cesto na medovníky aj v zime a potom aj v lete a napíšte nám do diskusie svoje skúsenosti z ich prípravy. Želáme vám dobrú chuť. Skúste aj náš recept na mäkké medovníky, alebo ten tradičný na linecké cesto.
Recept na cesto na medovníky
- Pečieme na 175 °C
- Pečieme 8 - 10 minút
Vybrali sme pre vás aj recept na najlepší kysnutý makovník, alebo recept na hneď mäkké perníčky.
Ingrediencie na prípravu cesta na medovníky
- 500 g hladkej múky,
- 125 g medu,
- 125 g masla,
- 150 g trstinového cukru,
- 2 celé vajcia,
- 2 KL mletej škorice,
- 1 KL sódy bikarbóny,
- 1 vajce na potieranie,
Cesto na medovníky. Foto - Tak ma mama naučila
Postup receptu na najlepšie cesto na medovníky
- Všetky suroviny spolu spracujeme a necháme odstáť v chlade, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Medovníkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.
- Povykrajujeme tvary, aké sa nám hodia a páčia.
- Pečieme na papieri na pečenie, alebo si plech môžeme vytrieť včelím voskom, ktorý ešte viac zvýrazní vôňu medovníkov.
- Medovníky uložíme na plech a potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Tip: Toto medovníkové cesto nemusí byť odstáte cez noc, alebo zarobené deň vopred. S cestom sa okamžite výborne pracuje.
Dobrú chuť. Vybrali sme pre vás aj recept na výborné tvarohové gombíky, skvelý tvarohový koláč