Najjednoduchšie vianočné pečivo, ako z rozprávky o troch orieškoch. Babičkine orechové rožteky sú výborné, máem pre vás top recept webu Ženy v meste.

Orechové rožteky

Predstavte si, že rozprávka o troch orieškoch sa práve odohráva vo vašej kuchyni. Tak jednoduchý a zároveň overený spôsob ako na tri kroky pripraviť kúzelné vianočné pečivo.

Pozostáva z tej najväčšej vianočnej klasiky: mletých vlašských orechov a vyšľahaného snehu z bielkov. K tomu neodmysliteľný cukor.

Ide o tak nenáročný recept, že bude stačiť len zopár ingrediencií a skutočne jednoduchý postup, ktorý vás dovedie k zdarnému výsledku. Poďte si s nami vyskúšať orechové rožteky. Prípadne vyskúšajte náš recept na hneď mäkké perníky. Skúste aj pravé valašské frgály.

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 80 minút,
  • Čas tepelnej úpravy: 60 minút,
  • Počet porcií: 15,

 

Ingrediencie na orechové rohlíčky

(Potrebujeme na 15 porcií)

  • 3 bielky,
  • 200 g kryštálového cukru,
  • 300 h mletých vlašských orechov,
  • ďalšie mleté vlašské orechy na obaľovanie (asi 50 g),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na prípravu orechových rohlíčkov

  1. Orechy si pomelieme na drobno.


     
  2. Vyšľaháme tuhý sneh, kde sme postupne pridávali cukor.


     
  3. K tomu primiešame mleté orechy.


     
  4. Vytvarujeme menšie guľky, ktoré obaľujeme v mletých orechoch.


     
  5. Z toho urobíme malé rohlíčky.


     
  6. Pečieme na 100 stupňoch asi hodinu na papieri na pečenie.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na vanilkové rožky.