Karamelové medové trubičky patria k slovenským Vianociam. Na sviatočnom stole sa vždy nájde miesto aj pre tieto skvelé koláčiky. Medovým trubičkám s našim receptom nepoviete nie.
Medové trubičky
Voňavé vianočné medové pečivo s výbornou orechovou náplňou doladené orechovým posypom. Nebojte sa, keď sa vám budú trubičky zdať tvrdé, v chladničke po pár dňoch zmäknú.
Prípadne k nim môžete rozkrojiť jablko, vďaka ktorému medové trubičky rýchlejšie zvlhnú. Vyskúšajte aj náš recept na marlenka guličky, alebo recept na kokosové guľky bez salka.
- Doba prípravy: 60 minút,
- Doba pečenia: 7 minút,
- Počet porcií: 30 trubičiek,
Ingrediencie na prípravu medových trubičiek
Na cesto:
- 250 g hladkej múky,
- 100 g práškového cukru,
- 100 g medu,
- 2 žĺtky,
- 2 polievkové lyžice mlieka,
- štipka jedlej sódy,
Na polevu:
- 150 g čokolády na varenie,
- 70 g masla,
- 100 g mletých vlašských orechov,
Na náplň
- 200 g masla,
- 200 g práškového cukru,
- 140 g mletých vlašských orechov,
- 2 polievkové lyžice rumu,
Postup receptu na medové trubičky
- Zmiešame všetky ingrediencie na cesto. Do misky si dáme múku, cukor, med, žĺtky, sódu, mlieko a všetko premiešame.
- Vypracované cesto dáme do mikroténového vrecka a najlepšie 1 deň necháme odpočinúť v chladničke.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorčeky, vymeriame podľa kovovej trubičky.
- Natočíme na trubičky a pečieme. Kovové trubičky si natrieme tukom, natočíme na ne cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 1800C na 7 minút.
- Trubičky stiahneme ešte teplé, pôjde to lepšie. Rozpustíme si čokoládu v masle a nastrúhame orechy. V poleve namočíme konce trubičiek, posypeme orechmi a dáme vychladiť do chladničky.
- Medzitým pripravíme náplň. Zmiešame maslo, cukor, orechy a rum do hladka a dáme do cukrárskeho vrecka.
- Koniec sáčku vložíme do trubičky a vytlačíme náplň, trubičky uskladníme do chladničky.
Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na šuhajdy.