Karamelové medové trubičky patria k slovenským Vianociam. Na sviatočnom stole sa vždy nájde miesto aj pre tieto skvelé koláčiky. Medovým trubičkám s našim receptom nepoviete nie.

Medové trubičky

Voňavé vianočné medové pečivo s výbornou orechovou náplňou doladené orechovým posypom. Nebojte sa, keď sa vám budú trubičky zdať tvrdé, v chladničke po pár dňoch zmäknú.

Prípadne k nim môžete rozkrojiť jablko, vďaka ktorému medové trubičky rýchlejšie zvlhnú. Vyskúšajte aj náš recept na marlenka guličky, alebo recept na kokosové guľky bez salka.

  • Doba prípravy: 60 minút,
  • Doba pečenia: 7 minút,
  • Počet porcií: 30 trubičiek,

Ingrediencie na prípravu medových trubičiek

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky,
  • 100 g práškového cukru,
  • 100 g medu,
  • 2 žĺtky,
  • 2 polievkové lyžice mlieka,
  • štipka jedlej sódy,

Na polevu:

  • 150 g čokolády na varenie,
  • 70 g masla,
  • 100 g mletých vlašských orechov,

Na náplň

  • 200 g masla,
  • 200 g práškového cukru,
  • 140 g mletých vlašských orechov,
  • 2 polievkové lyžice rumu,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na medové trubičky

  1. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto. Do misky si dáme múku, cukor, med, žĺtky, sódu, mlieko a všetko premiešame.


     
  2. Vypracované cesto dáme do mikroténového vrecka a najlepšie 1 deň necháme odpočinúť v chladničke.


     
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorčeky, vymeriame podľa kovovej trubičky.


     
  4. Natočíme na trubičky a pečieme. Kovové trubičky si natrieme tukom, natočíme na ne cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 1800C na 7 minút.


     
  5. Trubičky stiahneme ešte teplé, pôjde to lepšie. Rozpustíme si čokoládu v masle a nastrúhame orechy. V poleve namočíme konce trubičiek, posypeme orechmi a dáme vychladiť do chladničky.


     
  6. Medzitým pripravíme náplň. Zmiešame maslo, cukor, orechy a rum do hladka a dáme do cukrárskeho vrecka.


     
  7. Koniec sáčku vložíme do trubičky a vytlačíme náplň, trubičky uskladníme do chladničky.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na šuhajdy.