Karamelové medové trubičky patria k slovenským Vianociam. Na sviatočnom stole sa vždy nájde miesto aj pre tieto skvelé koláčiky. Medovým trubičkám s našim receptom nepoviete nie.

Medové trubičky

Voňavé vianočné medové pečivo s výbornou orechovou náplňou doladené orechovým posypom. Nebojte sa, keď sa vám budú trubičky zdať tvrdé, v chladničke po pár dňoch zmäknú.

Prípadne k nim môžete rozkrojiť jablko, vďaka ktorému medové trubičky rýchlejšie zvlhnú. Vyskúšajte aj náš recept na marlenka guličky, alebo recept na kokosové guľky bez salka. Tu je aj recept na orechové medvedie labky.

  • Doba prípravy: 60 minút,
  • Doba pečenia: 7 minút,
  • Počet porcií: 30 trubičiek,

Ingrediencie na prípravu medových trubičiek

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky,
  • 100 g práškového cukru,
  • 100 g medu,
  • 2 žĺtky,
  • 2 polievkové lyžice mlieka,
  • štipka jedlej sódy,

Na polevu:

  • 150 g čokolády na varenie,
  • 70 g masla,
  • 100 g mletých vlašských orechov,

Na náplň

  • 200 g masla,
  • 200 g práškového cukru,
  • 140 g mletých vlašských orechov,
  • 2 polievkové lyžice rumu,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na medové trubičky

  1. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto. Do misky si dáme múku, cukor, med, žĺtky, sódu, mlieko a všetko premiešame.


     
  2. Vypracované cesto dáme do mikroténového vrecka a najlepšie 1 deň necháme odpočinúť v chladničke.


     
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorčeky, vymeriame podľa kovovej trubičky.


     
  4. Natočíme na trubičky a pečieme. Kovové trubičky si natrieme tukom, natočíme na ne cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 1800C na 7 minút.


     
  5. Trubičky stiahneme ešte teplé, pôjde to lepšie. Rozpustíme si čokoládu v masle a nastrúhame orechy. V poleve namočíme konce trubičiek, posypeme orechmi a dáme vychladiť do chladničky.


     
  6. Medzitým pripravíme náplň. Zmiešame maslo, cukor, orechy a rum do hladka a dáme do cukrárskeho vrecka.


     
  7. Koniec sáčku vložíme do trubičky a vytlačíme náplň, trubičky uskladníme do chladničky.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na šuhajdy. A tu sú skvelé vianočné Išelské tortičky.