Obľuba pečených zemiakov v šupke nekončí. Pripravte si pečené zemiaky v šupke podľa overeného receptu portálu Ženy v meste.

Pečené zemiaky v šupke

Pečené zemiaky v šupke sa hodia ako perfektná príloha k pečenému alebo vyprážanému mäsu, ale aj vyprážanému syru alebo omáčke. Tieto zemiaky skvele chutia aj samotné, chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri.

Vyskúšajte si s nami pripraviť aj zemiaky pečené v rúre, alebo chrumkavú haruľu.

  • Doba prípravy: 5 minút
  • Doba pečenia: 35 minút
  • Počet porcií: 3 porcie

Ingrediencie na zemiaky pečené v rúre

  • 5 väčších zemiakov,
  • 2 polievkové lyžice stolného oleja,
  • 1 polievková lyžica sladkej mletej papriky,
  • 1 polievková lyžica kari,
  • 1 čajová lyžička soli,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu zemiakov pečených v šupke

  1. Zemiaky umyjeme od hliny a nečistôt a osušíme.


     
  2. Zemiaky nakrájame na kolieska cca 1cm hrubé a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.


     
  3. Do hrnčeka si dáme olej, korenie a soľ a premiešame. Zmesou potrieme všetky zemiaky.


     
  4. Pripravené zemiaky dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia na 35 minút.


     
  5. Pečené zemiaky v šupke chutia najlepšie teplé a hodia sa super k akémukoľvek mäsu, ale perfektne chutia aj samostatne.

Dobrú chuť.  Pripravte si s nami aj cibuľovo zemiakový šalát.